B my Lake még lehet, Volt, Sound, Sziget nem lesz idén

- 3 perces olvasmány
fesztivál szezon 2020 volt sound sziget
fesztivál szezon 2020 volt sound sziget

Hétfőtől átfogó lazítás kezdődik az élet számos területén, kinyithatnak a boltok, az éttermek, a fodrászatok és lassan a kisebb klubok is, ám ami a fesztiválokat illeti, akárcsak Európa számos országában, úgy itthon sem kaptak engedélyt az idei nyári időszak 99%-ra.

Ez azt jelenti, hogy ez idáig példátlan módon nem kerülhet megrendezésre a Volt, a Balaton Sound, a Sziget fesztivál és az O.Z.O.R.A. sem, számtalan egyéb kisebb és nagyobb fesztivállal egyetemben.

A MOSTANI HELYZETRE NINCS TÖRTÉNELMI TAPASZTALAT, EZÉRT A MEGOLDÁS KULCSA SINCS A ZSEBÜNKBEN. EGYELŐRE CSAK VÉGTELEN SZOMORÚSÁGOT ÉRZÜNK, HOGY A RENGETEG MUNKA, SZERETET ÉS ODAADÁS, AMIT A KOLLÉGÁINK ÉVTIZEDEK ÓTA EZEKÉRT A FESZTIVÁLOKÉRT ÉS A VENDÉGEINKÉRT TESZNEK, IDÉN SEMMIVÉ VÁLT.

– nyilatkozta a mai bejelentés kapcsán Kádár Tamás, a Sziget főszervezője és arra kérte a már elővételes jeggyel rendelkezőket, hogy ha tehetik tekintsék egyfajta befektetésnek a jövő évi fesztiválba. A kérés jól jelzi a helyzet súlyosságát, akárcsak a klubszínteret a nagy fesztiválokat is ugyanolyan mértékben érinti a mostani helyzet.

SZÁMUNKRA MOST AZ AZ ELSŐDLEGES SZEMPONT, HOGY A VENDÉGEINK A LEHETŐ LEGKEDVEZŐBB MEGOLDÁST KAPJÁK, ÉS JÖVŐ NYÁRON EGYÜTT ÉLVEZHESSÜK EZEKET A VILÁGSZÍNVONALÚ FESZTIVÁLOKAT. ELKÉPZELHETETLEN A GONDOLAT IS, HOGY 27 ÉV KITARTÓ ÉS SZERETETT MUNKÁJA, AZ EREDMÉNYEINK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A TÖBB MILLIÓ EDDIGI LÁTOGATÓNK FESZTIVÁLÉLMÉNYÉNEK LEHETŐSÉGE EGYIK PILLANATRÓL A MÁSIKRA LENULLÁZÓDJON. EGYELŐRE TEHÁT TÜRELMET KÉRÜNK, KERESSÜK A MEGOLDÁST, AZONBAN AZ BIZTOS, HOGY AZ SOKAT JELENTENE, HA AZOK A LÁTOGATÓK, AKIK MÁR MEGVÁSÁROLTÁK ELŐVÉTELBEN A JEGYET, EZT A JÖVŐ ÉVI FESZTIVÁLRA VALÓ BEFEKTETÉSKÉNT KEZELNÉK.

Több fesztivál már korábban jelezte, hogy a nyár végére szervezik át azokat, így például a Kolorádó, amelyiknek új időpontja pont beleesik a mostani korlátozás végébe, így elképzelhető, hogy újabb időpontra kerül át.

A mostani tudásunk alapján az augusztus végén megrendezendő események még akár meg is történhetnek, így például a B my Lake, a SZIN vagy a Strand fesztivál is, de ezek esetében viszont a külföldi fellépők megjelenése a kérdéses.