Ők voltak a 2019-es fesztiválszezon legnépszerűbb fellépői

- 4 perces olvasmány
fesztiválszezon előadó elektronikus zene 
fesztiválszezon előadó elektronikus zene 

Idén szemtanúi lehettünk, ahogy a techno Dj-k populárissá váltak, elsősorban Charlotte De Witte, Carl Cox, a Tale Of Us, Amelie Lens, Peggy Gou és Richie Hawtin személyében, ugyanis idén ők büszkélkedhetnek a legtöbb fellépéssel. Ráadásul nem csak az elektronikus zenei fesztiválok line-upját tekintve, hiszen a nagyszínpadokat is meghódították olyan kevert műfajú fesztiválokon, mint a Coachella, a Sziget vagy a Glastonbury. 

A techno feltámadása különösen Európában volt szembetűnő. Ha azon kevert műfajú fesztiválok line-upját vizsgáljuk, amelyeken az elektronikus zene kevesebb, mint 65%-át tette ki a teljes fesztiválnak, láthatjuk, hogy a techno több mint 10%-ban jelen volt, míg Amerikában ez a szám csupán 3%.

Nézzük a toplistásokat!

View this post on Instagram

Me wantssss⛱ #Ibiza

A post shared by Charlotte de Witte (@charlottedewittemusic) on

A belga Charlotte De Witte, ezt az évet most nagyon vitte, hiszen kétség kívül 2019 legnagyobb durranása volt. A vicc az, hogy régebben Raving George néven is futott, mert azt gondolta többször hívják fellépni, ha azt hiszik, hogy férfi, szóval az iróniát is sikerült kimaxolnia a hölgynek. Idén fellépett többek között a Choachella-n, az Exit-en, a Las Vegas-i EDC-n, a Tomorrowland-en és az Ultra Music fesztiválon is Miami-ban. A nyár végeztével pedig két trekket is piacra dobott, egyiket mellesleg Chris Liebing-el együttműködve. Az elmúlt 1 év alatt megtriplázódott az insta követéseinek száma és még a videó, amin Sven Vath-el táncikál is egy laza 240 ezer megtekintésnél tart. A Youtube-on is ő érte el a legtöbb elérést, Amelie Lens-t megelőzve és úgy néz ki nincs megállás, ugyanis márciusig teljesen be van táblázva a sztár dj. 

A következő a sorban Carl Cox, aki az elektronikus zenei szcéna talán egyik legkiemelkedőbb alakja már több mint 20 éve. Idén is dobogós lett olyan fellépésekkel, mint az Ultra Music, a Tomorrowland, az Exit, a Creamfields és a Boomtown. Legutóbb az kavart nagy port a médiában, amikor egy athéni fellépésén megállította a zenét a szett közepén, hogy megkérjen két verekedő tagot az éretlen viselkedés befejezésére. Ezt követően folytatta a szettet és megmutatta a világnak, hogy nem tolerálja az ilyen viselkedésformát fellépései alatt. A Spotify és Instagram követők tekintetében pedig ő vezeti a sort. 

A Tale Of Us-os srácok azon kívül, hogy a világ legnagyobb fesztiváljait uralják, még a virtuális valóságban is a fellépők között vannak, hiszen a GTA online egyik kiegészítőjében konkrétan meghívhatod őket, a klubodba, zenélni. A játkban való megjelenés nyilvánvalóan sokat dobott népszerűségükön, de az Afterlife is eszméletlen növekedésnek indult az elmúlt egy évben.

View this post on Instagram

under the atomium in brussels #atomium @cerclemusic

A post shared by Amelie Lens (@amelie_lens) on

Az acid techno királynője, Amelie Lens továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend, a tavalyi nagy áttörése óta. Rajongói világszerte követik minden fellépésére a nevével díszített mezekben és követik őt a közösségi média világába is. Mára macskái is celeb státuszt kaptak a különböző platformokon, melyeken mellesleg kiadója, a Lenske is megduplázta népszerűségét az elmúlt egy évben. 

Ami a műfajt illeti, Peggy Gou kilóg a sorból, de house, tech-house és downtempo szettjeiben rendszerint megjelenik a techno is. Ne felejtsük el, hogy ő volt az első dél-korea-i Dj, aki fellépett a Berghain-ban! A közösségi médián két kategba sorolhatjuk követőit, hiszen vannak, akik zenéjét imádják, a másik fele pedig divat ikonként néz fel rá. 

Természetesen nem lehet kihagyni az igazi oldschool techno legendát, Richie Hawtin-t sem, aki kora ellenére, szintén jelen volt idén is a legtöbb nagy fesztiválon. Az ő esetében elhanyagolható a közösségi média, hiszen nem erre fekteti a hangsúlyt, de kétségkívül a szcéna egyik legnevesebb művészéről beszélünk. Bár ami a Twittert illeti Richie az abszolút befutó a maga 660 ezer követőjével, lehagyva Carl Coxot is.  

Forrás: Viberate