A politikai akadály is elhárult, nyit a techno múzeum

- 2 perces olvasmány
frankfurt techno múzeum elektronikus zene
frankfurt techno múzeum elektronikus zene

Az elektronikus zene történelmét és műfajait bemutató múzeum a MOMEM, működése körül kialakult politikai és pénzügyi problémákkal majdnem négy éve küzd. A Frankfurt belvárosában található múzeum régóta húzódó ügye ért most véget, köszönhetően annak, hogy végre szabad utat engedett a projektnek német konzervatív párt, a kereszténydemokrata unió, miután sikerült megegyezniük az üzemeltetőkkel. 

Az új feltételek értelmében a múzeum megkapja az 500 000 eurós támogatási összeget, aminek visszafizetését ezúttal nem kötötték, a korábban vita tárgyának számító 2020 decemberi határidőhöz. A korábban követelt, további egy évre szóló 350 000 eurós megtérülési összeg kifizetésének ötletét pedig elvetették. 

Rá kellet jönnünk, hogy az eredményesség érdekében félre kell tennünk az ellentéteinket. Megkell vizsgálnunk, hogy a múzeum hosszú távon képes-e az elvárt nyereséget eredményezni.

– nyilatkozta a Thomas Dürbeck a kereszténydemokrata unió szóvivője.

A támogatást a múzeum fejlesztésre költik, ami jövő tavasszal nyit majd ki újra és ezúttal remélhetőleg így is marad. 

Örülünk, hogy Frankfurt városának vezetése megtalálta a módját és engedélyezte a MOMEM működését.

– mondta a múzeum igazgatója Alex Azar

A MOMEM kreatív és érdekes programokkal várja majd az érdeklődőket többek között kiállításokkal, workshopokkal, szemináriumokkal, filmvetítéssel, és persze különböző bulikkal. Ezekről bővebb információt, a múzeum honlapját meglátogatva, ide kattintva szerezhettek.