Elektronikus zene salátaágyon

- 4 perces olvasmány
fruccola gasztro techno house budapest 
fruccola gasztro techno house budapest 

Manapság az elektronikus zene, akárcsak a gasztronómia nagyon kreatív dolgokat eredményez. Az elektronikus zene és a konyhaművészet összefonódása Budapesten viszont csak az utóbbi néhány évben ütötte fel a fejét. Valószínűleg köszönhető ez annak, hogy bizonyos körökben divatos lett az ételről beszélni, valamint az éttermek is folyamatosan kísérleteznek és újítanak, hogy a felgyorsult közegben kiszolgálják az ételimádók növekvő igényeit. 

Kétségtelen, hogy ennek az egyik legjobb megvalósítója a Fruccola „fast casual” étterem, ami Budapest három különböző pontján kínál friss dzsúzokat, szendvicseket, és salátákat. A Fruccola éttermeit minimalista és kreatív arculata, korrekt árai, és széles választéka kiemeli a környék vendéglátóhelyei közül. Ráadásul csütörtökönként, vacsoraidőben a MOM Park közelében járó érdeklődők ezentúl még az elektronikus zene egy szeletébe is belekóstolhatnak, a Fruccola Afterwork keretén belül. A zenével színesített Fruccola életérzés, a tulajdonosok, Saás Petra és Tausz Péter szerint tökéletes része lehet ennek az életstílusnak. 

Fónagy Dóra belsőépítész partnerünk mondja mindig, hogy a Fruccola az nem egy étterem, hanem egy lifestyle. És igazából, ebből a lifestyle identitásból erednek kezdeményezéseink, hogy folyamatosan keressük a legjobb hazai, bio farmokat és beszállítókat, hogy ahol lehet környezetbarát módon akarunk működni, hogy bármilyen ruhában, bármikor beszaladhatsz hozzánk, hogy törzsvendégként kezelünk. De a lifestyle része az is, hogy nálunk mindig vannak hazai és nemzetközi újságok az asztalon és gyerekjátékok, könyvek a kisebbeknek és most pedig gondoltuk, legyen a Fruccola lifestyle része az is, hogy vacsorázom egy jót, iszok egy laza koktélt a kollégáimmal, barátaimmal munka után és közben friss elektronikus zenét hallgatok, hogy egy kicsit kikapcsoljak már csütörtök délutánonként is. És bízunk benne, hogy kialakul majd egy ilyen közösség, akiknek mindez tök jól esik egy hétköznap kora este.

Az ételimádatba begyűrűzött elektronikus zene, a német fővárosban, Berlinben, például hatalmas sikernek örvend, mivel a bárokban és egyéb vendéglátóhelyeken gyakran szól a DJ-k által szolgáltatott élő zene. 

Budapest egy kicsit mindig szeretne Berlin lenni, illetve egyre több budapesti szeretné egy kicsit Berlinben érezni magát. Sok mindenben hasonlít ez a város, de persze Berlin sokkal progresszívabb. Budapest főleg a mainstream-re koncentrál gasztronómiában és zenében is, de talán mi is lehetünk kísérletezők. Gondoltuk, kipróbáljuk.

 – feleli válaszul Tausz Péter hogy honnan jött a Fruccola Afterwork kezdeményezés ötlete.

A laza környezetben történő evés-ivásnak és persze a zenének köszönhetően a Fruccola Afterwork kibontakozni látszik.

Az első hetekben olyan vendégek jöttek, akik meglepődtek, hiszen csak vacsorázni akartak a Fruccolában. De nagyon jó volt látni, ahogy minden vendégünk erre a hangulatra lazább lett, a beszélgetések hangosabbak lettek és a salátapult előtt múlt héten még táncra is perdültek.

Az új koncepciónak úgy tűnik pozitív a hatása és emlékezetes estéket generál, a közösségi térként is kiválóan működő étteremben, ahol, mint kiderült, ha úgy tartja kedvünk, bármikor táncra adhatjuk a fejünket az egyik Fruccola Afterwork-ön a kellemes elektronika, és a külön ezekre az alkalmakra készített koktélok kíséretében. A hidratálás pedig ajánlott, ezeken az estéken, mivel a kultikus város, Berlin egy szeletének ilyen formában történő átadása, olyan hangulatot idéz meg, amiben minden elektronikus zenerajongó otthon érezheti magát.