Lokál Beat: Gabriel Dancer

- 3 perces olvasmány
gabriel dancer lokál munka eredmény
gabriel dancer lokál munka eredmény

Arra, hogy manapság a minőségi produkció előbb – utóbb utat tör magának és akár teljesen ismeretlenül is el lehet indulni és sikerek is elérhetőek az elektronikus zenei szcénában, ráadásul akár nemzetközi szinten is kiváló bizonyíték Gabriel Dancer példája. Persze az ő esetében sem egyik napról a másikra történt meg a csodának nem annyira nevezhető áttörés, inkább a kitartó hozzáállás eredménye hozta meg a sikert.  A tech house producer egyrészt jó pár éve komoly háttérmunkát folytat, illetve 2005 és 2007 között PlayHouse néven futó műsorát 54 kereskedelmi és internetes rádió sugározta. 

Aztán az élet úgy hozta, hogy a zenélés kicsit háttérbe szorult, de úgy tűnik ez csak azért történt, hogy most még erőteljesebb legyen a visszatérés. Ez az előző évben azzal indult, hogy a Police Mr & Miss Beat DJ Contest elődöntő közönség díj 4. helyét vitte el, a több mint 2500 fős mezőnyben.

A rengeteg stúdiózásra fordított idő pedig idén térült meg, ráadásul nagyon egyértelműen, például azzal, hogy a Spiral Music gondozásában megjent a Get It Up EP két szerzeményét épp úgy kiemelten kezelte a Beatport, mint a szintén két track-et tartalmazó Who’s Got Funk EP-t.
A megjelenések értékét jól jelzi, hogy a digitális terjesztés mellett bakeliten is kiadásra kerültek, ahogy az is, hogy a Move Now című zenét a Rádió 1-en már megjelenés előtt többen is pörgették műsoraikban. 

Az I Don’t Need-et és a Who’s Got Funk-ot a hazai szcénán túl már külföldön is felkapták, Hollandiában például kifejezetten sokan és gyakran játsszák.  Az 1999-es Avantgarde – Get Down tech house újragondolását már a londoni, ibizai, mallorca és barcelonai bázissal rendelkező 1980 Recordings adta ki, további két track-el, a Chao és a Reset-el egyetemben.

A nyári hónapok sem a strandon telnek Gabriel részéről, ugyanis az év második felében érkezik egy különleges, 12 track-et magába foglaló feldolgozásalbum, ami  a 2015-ös X Faktor győztes, Tóth Andival kerül rögzítésre. A jelenleg is folyó stúdiómunkákban a Producer School & Studio csapata Bakonyi Bálint aka Hiboo és Dubraviczky Balázs aka NNL van a segítségükre . Az LP megjelenését követően országos turné következik, ahol a live act fellépések által, azaz Gabriel Dancer dj szettje mellett Andee élőben énekli majd az újragondolt klubhimnuszokat.   

A hétvégék egyébként már most is jobbára fellépésekkel telnek, a nyárra való tekintettel rendszerint a Balaton környékén, de az ország számos pontján is felbukkan, na meg Budapesten, ahol talán az egyik legkülönlegesebb megmozduláson hallható, a vasárnap esténként futó Cat Rec bulin.

Gabriel Dancert az alábbi helyeken követheted figyelemmel: 

Facebook / Instagram / Mixcloud / Soundcloud / Beatport