Giorgia Angiuli megmutatja, hogyan készítsünk zenét egy festményből

- 2 perces olvasmány
plusbeats_giorgia_angiuli_festménye_zene_írás

giorgia angiuli festménye zene írás

HA NEKED IS MENNE A MUTATVÁNY MOST VÁGJ BELE, MERT LEHET KIADJA A SZERZEMÉNYED.

Az olasz származású Giorgia Angiuli a zenei producerkedés varázslója, aki üstökösként robbant be pár éve a köztudatba, azzal, hogy a live act műfaját egy eddig ismeretlen szintre emelte, hiszen elképesztő kreativitással facsar ki szinte bármiből hangot. Manapság már világszerte ismerik a nevét egyedi és extra hangalkotási módszereinek hála, melyekkel olyan kiadókra gyártott már zenéket, mint a Stil Vor Talent vagy a Suara. 

Ezúttal egy Musicolours nevezetű projekttel állt elő, aminek célja, hogy megmutassa a kapcsolatot a színek és hangok között. Mindezt pedig úgy, hogy konkrétan egy festményből készít zenét. Pontosabban E. Hopper Nighthawk-jából, amelyet a Pearl Harbour-ban történt háborús események után készített a festő, így a képen észlelhető feszültség releváns a jelenlegi járványhelyzetben is. 

Így elsőre elképzelhetetlennek hangzik, de a videóban érthetően elmagyarázza Giorgia, miként társítja a hangokat a festmény színeivel és hogy a kép által kiváltott hangulatokat hogyan ülteti át a zene világába. Még a festmény apró részleteit is felhasználja az inspiráció gyűjtésben, így például a képen látható 5-ös számot a Bpm szám beállításához. 

AZT IMÁDOM A ZENÉBEN ÉS A FESTMÉNYEKBEN, HOGY KEVEREDIK A SÖTÉTSÉG ÉS AZ OPTIMISTA VIBRÁLÁS. MÉG A SÖTÉTSÉGBEN IS MEGTALÁLHATÓ AZ ÖSSZES SZÍN.

Az elképesztő művészi tehetséggel megáldott Djane egy egészen korrekt kis számot írt a festményhez röpke 12 perc alatt, ami tökéletesen visszaadja annak hangulatát. Most, hogy megmutatta hogyan kell megfesteni a zenét, Giorgia arra ösztönöz mindenkit, hogy készítse el saját értelmezését és a kedvencét kiadja majd a következő EP-jén. A legfontosabb tanácsa a művésznek pedig az, hogy gondolkozzunk kevesebbet és érezzünk többet, hiszen a technikai oldalát bármikor elkészíti neked egy hangtechnikus, de az érzelmi töltetet neked kell biztosítani a muzsikához.