Ilyen volt a 2018-as O.Z.O.R.A.

- 2 perces olvasmány
goa psy trance fesztivál 2018
Goa Psy Trance fesztivál 2018

2018-ban sem maradhatott el Magyarország első számú psy megmozdulása, de ne csüggedj, ha lemaradtál róla, mert az egy órás videó segítségével úgy érezheted, te is kicsit részese vagy az élménynek. Az idei videó első felében viszont egy komolyabb témáról esik szó, hiszen az utolsó rendezvény sajnos már a fesztivál alapítója és atyja, Zimányi Dániel (Dani bácsi) nélkül zajlott, aki március 17-én váratlanul távozott közülünk.

Mély bánatunk van. Egy korszak zárult le.O.Z.O.R.A. Fesztivál alapítója, a terület tulajdonosa, szerény gazda, nomád…

Posted by Ozora Festival official on Sunday, March 18, 2018

Dani bácsi jelentős szerepet játszott a magyarországi goa szcéna, valamint a körülötte virágzó szubkultúra és közösség formálásában, létrehozva a világ egyik vezető pszichedelikus zenei fesztiválját. A fesztivál több sztárfellépője is kifejti véleményét a halálesettel kapcsolatban, néhány interjú keretén belül. Az 1200 Micrograms együttes Dani személyéről emlékezik meg, Ajja és Tanya pedig a „szerény gazda” örökségének jelentőségéről beszél, hogy mennyi ember életébe hozott változást egy ennyire különleges esemény létrehozásával.

Rajja Ram például így nyilatkozott:

„Ozora a világ legjobb fesztiválja és hálásak lehetünk Dánielnek, hogy ennyi energiát ölt a rendezvénybe, annyi éven keresztül.”
Tristan szintén háláját fejezi ki és az első Ozora fesztiválra emlékszik vissza, ahol véleménye szerint  a teljes napfogyatkozás hozott össze annyi embert és ez a kozmikus erő tartja össze azóta is őket. Dani bácsi remélhetőleg már ennek a kozmosznak a része.”

Posted by Ozora Festival official on Wednesday, January 9, 2019

Természetesen most sem maradtak ki az előkészületekről készült felvételek sem a videóból és az a több ezernyi érdekesebbnél érdekesebb ember sem, akik részt vettek az eseményen, de pont ez teszi különlegessé az ilyen jellegű megmozdulásokat.