Grammy-t kapott a Justice

- 2 perces olvasmány
grammy justice
grammy justice

A jelenkori francia szinti pop electro techno császárai győzedelmeskedtek a hétvégén, a 61. alkalommal megrendezett Grammy gálán, a Best Dance / Electronic Album kategóriában ahol a többi jelölttel szemben, azaz Jon Hopkins, Sofi Tukker, SOPHIE és TOKiMONSTA albumai közül a Woman Worldwide bizonyult a múlt év legjobbjának.

A Justice másfél évtizedes pályafutását átölelő remixelt és újra hangszerelt, 15, tényleg zseniális  tracket tartalmazó LP még augusztus 24-én jelent meg, amivel, azóta is folyamatos turnén vannak. Az album koncepciója az volt, hogy a már jól ismert zenéket az élő fellépéseik során hallható verzióban örökítsék meg és osszák meg a közönséggel. Az ötleten túl a kivitelezés is hibátlan lett, amit nem csak a rajongók, de a szakma is, szó szerint a legnagyobbra értékelt.

A Justice-t alkotó Gaspard Augé és Xavier de Rosnay nem most került először díjazásra az amerikai társaság által, 2009-ben a legjobb remix kategóriában már győzni tudtak, akkor az MGMT rock zenekar Electric Feel átdolgozással hozták el a díjat, de már ezt megelőzően is ott voltak a jelöltek listáján a debütáló Cross albumukon található D.A.N.C.E. track-jük kapcsán.

View this post on Instagram

IRIS A Space Opera by Justice World premiere @sxsw 2019 edition

A post shared by JUSTICE (@etjusticepourtous) on

A duó a sikerek mellett sem dől hátra, pár hete jelent meg a szimfonikus alapokkal dolgozó Heavy Metal videójuk, miközben várhatóan szintén az ezen a vonalon mozgó, igencsak grandiózusnak ígérkező, vélhetően új live show-juk az idei SXSW fesztiválon debütál majd.