5600 méteren született meg a Dj szettek új világrekordja

- 2 perces olvasmány
guinness rekord everest hegy dj  2019
guinness rekord everest hegy dj  2019

Ha dj szettekről beszélünk extrém helyeken, egyértelműen a Cercle csapata ugrik be elsőre, akik nevéhez köthető többek között az Adriatique fellépése egy síparadicsom közepén, az Alpokban vagy éppen az Artbatos srácok szettje a Rio-i Cukor hegy tetején, esetleg Nina Kraviz legendás szettje az Eiffel torony kilátójánál. 

Viszont úgy néz ki nem foglaltak elég magasan helyet ezek a különleges bulik, ugyanis egy új Guinness rekord született, mégpedig a legmagasabban játszott Dj szett rekordja. Az elkövető Genix, egy trance Dj, aki az Anjunabeats égisze alatt tevékenykedik, neki sikerült összehoznia ezt az egyedülálló eredményt, azzal, hogy  5593 méterrel a tengerszint felett, az Everest bázis táborhelyén játszott. 

Genix, valódi nevén Damion Houchen külön megköszönte Saligram Aryalnak, az Everest idegenvezetőjének segítségét és barátainak, akik megmászták vele a távot. Bár magára a mászásra és zenélésre már áprilisban sor került, most november 11-én lett hivatalos a világrekord. 

‪Since it was officially confirmed as a world record yesterday, here is a little flash back to our amazing world record DJ set, 5593 meters high in Nepal! 💚 @bbc Guinnessworldrecords #nepal #himalayas #kalapatthar‬

Posted by Genix on Tuesday, November 12, 2019

A 30 perces szettnek egy részét, hordozható aksik segítségével sikerült rögzíteni.

Forrás: Dj Mag