Most szólalt meg először, visszavonulását követően, Hardwell

- 3 perces olvasmány
hardwell dj előadó visszatérés
hardwell dj előadó visszatérés

Az elektronikus tánczene irányzat egykori világelső holland DJ, producere Robbert van de Corput azaz Hardwell két évvel ezelőtt, a svéd Avicii halála után nem sokkal húzta be a DJ karrierje fékjét, és jelentette be visszavonulását, mivel a DJ életmód számára is rengeteg megterheléssel járt. Az utolsó fellépését az amszterdami Ziggo Dome-ban adta ráadásul stílusosan holland szimfonikusok kísérték élőben.

Az EDM szupersztárról azóta nem igazán lehetett hallani, nemrég viszont a kanadai Dj és producer, Domenic Pandolfo-nak sikerült elbeszélgetnie Hardwell-el a Revealed Podcast című műsorában, így a rajongói megtudhatták mivel tölti a fellépésektől mentes visszavonulásának idejét. Hardwell válasza meglehetősen egyszerű volt. 

ÉLVEZEM AZ ÉLETET A CSALÁDOMMAL ÉS A BARÁTAIMMAL VALAMINT A DJ ÉLETMÓDNÁL ELENGEDHETETLEN MENTÁLIS FELTÖLTŐDÉST IS. RENGETEG DOLGOT FEDEZTEM FEL MAGAMMAL KAPCSOLATBAN, NEMCSAK MINT EMBER, HANEM MINT MŰVÉSZ IS. SOKKAL KREATÍVABB LETTEM, MINT PRODUCER, EZÁLTAL JOBBAN KI TUDOM MAGAM ZENEILEG FEJEZNI. AMIÓTA VISSZAVONULTAM TÖBB IDŐT TÖLTÖK A STÚDIÓBAN, ÉS PRÓBÁLOM FOLYAMATOSAN FEJLESZTENI A HANGZÁSOM ÉS EZÁLTAL AZ ELEKTRONIKUS TÁNCZENÉT.

Érdekes, véletlen egybeesés, hogy a Hardwell-el készült podcast hang és videó anyaga néhány órával az új albuma, a The Story Of Hardwell megjelenése előtt került ki a világhálóra. Ha komolyabban belegondolunk akkor nem nehéz kitalálni, hogy hamarosan Hardwell-től is valószínűleg a Swedish House Maffia formációhoz hasonló nagy visszatérésre számíthatunk, hiszen egy-egy ilyen A listás szupersztár mögött komplett marketing csapatok dolgoznak a háttérben. Ezért nem lennénk meglepve, ha az EDM koronázatlan királyának visszavonulása mögött nemcsak a Dj életmóddal járó túlhajszoltság, hanem még valamilyen stratégiai döntés is állna a háttérben.

Persze a 32 éves Hardwell nem az egyetlen, aki a stresszes, rengeteg megterheléssel járó DJ szakmát egészségügyi okokra, depresszióra vagy éppen drogproblémákra hivatkozva átmenetileg szünetelteti. A rengeteget utazó, karakteres személyiségéről elhíresült Seth Troxler is beszélt korábban a szakma árnyoldalairól, akárcsak Luciano, aki a drogproblémáiról valót őszintén, amit egyértelműen a szórakoztatóipar mókuskerekének köszönhet. De tavaly Skócia egyik legismertebb underground tehetsége, Jackmaster is bocsánatot kért, a drogok miatti viselkedéséért. Persze a szakma csillogáson túli világának negatív hatásai a hölgyeket sem kerüli el, legutóbb például a belga techno szépség, Charlotte De Witte mondta le a fellépését az utolsó pillanatban, a kimerültségre és az egészségügyi állapotára hivatkozva.