Így volt: Enzo Siragusa a Heaven Club-ban

- 4 perces olvasmány
heaven club nyitó 2019
heaven club nyitó 2019

Pár héttel ezelőtt nyitotta meg kapuit Budapest legújabb klubja a Heaven Club, ami magas színvonalon erősít, és kínál minőségi szórakozást az underground műfajok, valamint a könnyedebb zenék, más szegmensei iránt érdeklődőknek. Mi nem a nyitóünnepségen voltunk, hanem a most induló Paraíso partysorozat első kiadásán. Élményekkel távoztunk, amiket az alábbiakban meg is osztunk veletek!

A helyszínre megérkezvén modern elegáns dizájn csábított, és lépcsők egész sorozata vezetett minket lefelé „a mennyországba”, a klub gyomrába, ahol az éjszaka folyamán megtapasztalhattuk a precízre hangolt, hangrendszer basszusáradatait. A nyugati szinten mérve is lehengerlő hangtechnika persze nem a véletlen műve, hanem a gondos kivitelezésé, ugyanis a klub, a hangrendszer kiépítését követően került kialakításra nem pedig fordítva. Ennek eredményeképp meg merjük kockáztatni a kijelentést, hogy jelenleg ebben a klubban lelhető fel a legminőségibb hangzás Budapesten. 

A küzdőtérre lépve gyakorlatilag felfedezhettünk mindent a fancy dekorációktól kezdve, a táncosokon át, a hatásvadász kiegészítőkig bezárólag, de persze a zene is ott volt. Az ibizai hangulatot és színvonalat a fények és a vizuál, valamint az el nem rugaszkodott italárak még inkább élvezetessé tették. Ilyen körülmények között mindenki maga döntse el, képes-e felülni a hullámra, és végig utazni az adott időt. Számunkra ez Enzo Siragusa zenéjével nem okozott gondot a Heaven-ben.

Valószínűleg csak az underground elektronikus zenei szcénában mozgó legtájékozottabbak tudják, ha megkérdezik őket, hogy Enzo Siragusa milyen szinten van, egyszóval mit tud és mit tesz le az asztalra évek óta folyamatosan. Vele kezdeni egy partysorozatot roppant nagy bátorságra és előremutató gondolkozásra vall a szervezők részéről. 

Enzo Siraguza-t aztán tényleg mindenért lehet szeretni, de ha valamiért, hát szelektori képességeiért mindenképpen, mivel nagyon meg tudja lepni az embert. És meg is teszi. Mostani szettje is egy rettentően jól felépített előadás volt. Az angol producer pengeéles precizitással tette a dolgát szettje elejétől a végéig. Fogta a füstösen karcos kövér house és techno építőkockáit, majd kirakott belőle valami teljesen mást, mint amihez eddig bárki is a jelenlévők közül hozzászokhatott volna. Egy végtelenül személyes és mély előadást prezentált, azonban akadtak olyanok is, akik véleményünk szerint a felületes hallgatózás eredményeképp, ebből a mélységből nem vettek észre semmit. Talán csak nyitottság kérdése, de elfogadjuk, ha valakinek a látvány fontosabb hozzáadott érték a felhőtlen szórakozáshoz, mint az hogy a lehető legkifejezőbb módon átadja magát a zenének. Enzo Siraguza szettje pedig egyértelműen az utóbbira reflektált. A zenéi erősek és változatosak voltak, ráadásul sok esetben bennük volt az a megfoghatatlan tech house future vibe, ami egyedi stílusa kortalanságát adja. Egyszóval egy igazi techno és tech house mezsgyéjén lavírozó, mindfuck összeállítást szállított. Lépegetés közben nem kellet és persze nem is lehetett shazammal számcímeket böngészni bármilyen magyarázatért, mivel ezek a zenék kontextus nélkül is iszonyatosan nagyot csaptak, és fogták egy nagyon szimpatikus egységbe a négypernégy bombák és tech-es elhajlások közepette létrejövő dallamokat. Enzo Siraguza nevét a jelenlévők valószínűleg sokáig emlegetik majd, hiszen ezek után lehetetlenség lesz a nevét nem a legmagasabb dobogóra helyezni, amikor a tökéletességet kell a zenében meghatározni.

A Heaven Club igazi hiánypótló, izgalmas része lehet a jövőben a pesti éjszakai életnek, akárcsak a Paraíso partysorozat, ami a minőségi megvalósításával egy meglepetés, egy igazi ínyencség volt az őszi buli forgatagban. Reméljük, hogy továbbiakban is hasonló nevekre számíthatunk a partysorozat jövőjét illetően.