Új elektronikus zenei klub Budapest közepén

- 4 perces olvasmány
heavenclub budapest éjszaka elektronikus zene 

Míg a természetben a tavasz hoz megújulást, úgy az éjszakai életben az ősz jelenti az új kezdetét. Az utóbbi hetekben, mindamellett, hogy a már működő klubok friss lendületet vettek, új létesítmények is megnyitották kapuikat. Ez utóbbi kört bővíti a Heaven Club Budapest, ami különleges klubkörnyezetben, magas színvonalon erősít, és változatos elektronikus zenei rendezvényeivel igyekszik letenni névjegyét a budapesti éjszakában.

A Tőzsdepalota patinás épületében, a Deák Ferenc utca 5 szám alatt található Heaven Club-ban ibizai klubokat idéző környezetet találunk és ez nem véletlen. A kultikus bulisziget hangulatát szem előtt tartva került kialakításra, vagyis a kompromisszummentes hangtechnika, a hajnalig táncoltató igényes zene vagy éppen a bárpult kínálata mind mind magas színvonalról tanúskodik. A szervezők ez irányú elkötelezettségét az is jól mutatja, hogy az új klub négypernégy menetrendjét a house és a techno vonalon megkérdőjelezhetetlen brandnek számító Fuse-al és annak vezéralakjával, Enzo Siragusa-val  indítja. 

Az angol Dj/producer, ahogyan az lenni szokott, a fiatalkori egészséges zenerajongást követően kezdte el gyűjteni a lemezeket, aminek aztán komoly gyűjtői függőség lett a vége. 

Mint bármelyik gyerek, aki a 80-as években nőtt fel, én is a lemezeket bújtam a boltokban. Ott volt a bakelit, amit megérinthettél, a kezedben tarthattál, akkoriban egyszerűen ez volt a módja a zenehallgatásnak, persze azóta ez nagyon megváltozott.. Emlékszem apám gyűjteményére, ami leginkább dance albumokból ált. Ekkortájt a 80-as évek végén kezdett ez a műfaj igazán kiforrni és nagy szónak számított, ha még keverni is tudtad ezeket a zenéket.

A lemezboltok két lábon járó Wikipédiája, gyűjtői szenvedélye mellett, az egyik legtermékenyebb producer is a szakmában, mivel a világszinten ismert londoni FUSE Records is az ő nevéhez köthető. 

A 90-es évek elején, töltöttem be a 14-et, akkor osontam be életem első rave bulijára. Szerencsémre akkoriban a beléptetés nem volt valami szigorú, ekkor szippantott be ez az egész. Mire 15 lettem, semmi mást nem akartam csak azt, hogy DJ lehessek. Aztán persze másképp alakult, mert 27 évesen informatikusként dolgoztam és ugyan elmondhattam, hogy minden tekintetben sikeres vagyok jó kocsim volt, megvettem az első lakásom és mindezt egyedül értem el, de mégsem éreztem, hogy ez boldoggá tesz. Kiléptem és végigzenéltem  egy teljes szezont Ibizán, mikor visszajöttem megkeresett a régi főnököm és mielőtt észbe kaptam volna, visszakerültem a mókuskerékbe, újabb négy évre. Ezután döntöttem el végleg, hogy elég volt.

Utánozhatatlan elektronikus zenei megoldásainak köszönhetően, az utóbbi években számos világhírű klubban megfordult, többek között a berlini Panorama Bar-ban, az ibizai DC10-ben, a SubClub-ban Glasgow-ban, vagy éppen a Mint Club-ban de az olyan világhírű fesztiválok is mint például a horvátországi Sonus, vagy az amszterdami ADE is rendszeresen szerepeltetik line-up-jukban.

Az olasz gyökerekkel rendelkező Enzo Siragusa október 11-én, a Heaven Club, Paraíso partyján lesz hallható, amikor is elhozza a londoni klubkultúra zabolátlan energiáit Budapestre, hogy egy lehengerlő szett formájában zúdítsa azt a megjelentekre. Hazai oldalról pedig Jaffa Surfa, Stereostrip, és Teomo lesznek a biztos garancia arra, hogy még a legszkeptikusabb szíveket sem hagyják majd a füstös house ütemek érzéketlenül. 

Kedvezményes belépők erre!