Az éjszaka hősei

- 2 perces olvasmány
hétvége éjszaka hős rövidfilm 
hétvége éjszaka hős rövidfilm 

Szórakozni mindannyian szeretünk. Ha túl vagyunk a hét közbeni munkán, és annak megpróbáltatásain, mindannyian szeretjük kicsit kiengedni a gőzt a hétvégén, így ha a barátainkkal elindulunk az éjszakába, azt valószínűleg abban a tudatban tesszük, hogy a legjobb hangulatban élvezzük az estét, egészen másnap reggelig.

Azonban az éjszaka folyamán számtalan veszély fenyeget bennünket, amikbe a felhőtlen szórakozás közepette bele sem gondolunk, mivel biztonságban érezzük magunkat. Na de kik gondoskodnak rólunk, kik azok, akik vigyáznak ránk, miután leszállt az éj?

Akik dolgoztak már az éjszakában tudják, hogy az éjszakai munkavégzés nem csak az ébrenlét miatt lehet embert próbáló, hanem számtalan váratlan helyzet is adódhat, amit tudni kell kezelni. A részeg agresszív emberektől kezdve a sérülésekkel járó verekedéseken át a balesetekig. A bártendereknek, a 112-es operátoroknak, mentősöknek, taxisoknak, Dj-nek, egyszóval budapesti éjszakában dolgozóknak „az éjjel láthatatlan hőseinek” ezek a kihívások minden alkalommal, csak egy átlagos munkanap részét képezik. 

Ez a rövidfilm a fentebb említett szakmák szemszögéből nyújt betekintést abba, mi történik akkor, amikor mindenki más már alszik vagy épp, hogy ezerrel pörög. A filmben szereplők mellett még bőven vannak olyan szereplői az éjszakának, akiknek munkája,  hozzájuk hasonlóan nagyban hozzájárul a gondtalan szórakozáshoz. Így például mindenképp említést érdemel még, a klubokban dolgozó biztonsági és technikai személyzet is, akárcsak egy – egy rendezvényt, klubot működtető szervező igencsak nagy felelősséggel járó munkája is, akik a teljes folyamatot koordinálják és fogják össze annak érdekében, hogy mi jól érezhessük magunkat.