Hogyan készíts olyan zenét, mint I Hate Models

- 2 perces olvasmány
i hate models audio készítés házilag video
i hate models audio készítés házilag video

A népszerű Dj-producer és most már talán azt is mondhatjuk, hogy youtuber, Hobo ismét lecsapott és ezúttal a dark techno fiatal képviselője, a modellek legnagyobb ellensége, I Hate Models lett az áldozata. 

A videó most is szenzációs vágásokkal és enyhén szarkasztikus humorral figurázza ki az előadó művészetét, ami ez esetben, valóban nem túl összetett, de Hobo még ezt is banális módon leegyszerűsítette nekünk. 

Tehát a menetrend a szokásos, felsorolja az 5 kulcs lemet, amelyekből felépül a muzsika, majd végigvesszük a lépéseket. Az első elem az ütős basszusdob, amit addig nyúzunk, amíg csak lehet. A következő a szintén agyon nyúzott, torzított ütőshangszerek sora. Csak annyi a dolgunk, hogy összedobálunk mindenféle hangot, amiket aztán telepakolunk effektekkel és egymás mögé rakosgatunk. A beat kész is van ezzel, jöhetnek a random hangok, melyek esetében a videó készítője is hangsúlyozza, hogy akármit használhatunk. Ezúttal lehetőség van a videó alján lévő linken letölteni a sample-t is, amit a művész használ, és meg is van a melankolikus háttérzajunk, ami a következő pont a listán. 

Ezután már csak a szintis midik vannak hátra és a lead, amitől annyira veretős lesz az egész. Ha ez megvan, mehet is a lépegetés és a veretés minden formája. A videó végén még az is kiderül, hogy a Hate szócska valójában azt jelenti, hogy mindig is őszintén irigyelte a modelleket. A hiúságot tehát lehet gyűlölni, irigyelni és irigységből gyűlölni.  

Hobo korábban már betekintést engedett Maceo Plex:

és a Tale Of Us zenei világába is: