70 embert tartóztattak le Ibizán egy illegál party-n

- 2 perces olvasmány
ibiza illegális buli rendőrség
ibiza illegális buli rendőrség

A spanyol sziget nyugati részén található, Cala Conta közelében lévő, természetvédelmi területen, több, mint 1000 résztvevővel dübörgött szombat éjjel egy illegál buli, aminek végül a rendőrség vetett véget vasárnap reggel. A party már előző nap elindult, a hatóságok hajnalban érkeztek a helyszínre, ahol a jelenlévők egy része meg is támadta őket, így figyelmeztető lövéseket is leadtak. Végül 11 rendör szenvedett kisebb sérüléseket, miközben 70 résztvevőt tartóztattak le garázdaság, vagy a rendőri intézkedés kapcsán tanúsított ellenállás miatt.

„A rendőrök felhívták a résztvevők figyelmét az illegális tevékenységre és kérték, hogy állítsák le a zenét, illetve hagyják el a helyszínt, ám ekkor többen is provokálni kezdték őket, illetve volt, akit meg is támadtak.”

 -nyilatkozott Enrique Gomez, a hatóságok nevében az eset kapcsán a The Sun magazinnak.
Bár Ibiza-n megszámlálhatatlan helyen lehet bulizni az utóbbi években egyre inkább gondot okoznak az illegálisan szervezett bulik, amelyek, mint most is, nem csak, hogy környezetvédelmi területen, de gyakran családok által is látogatott partszakaszokon kerülnek lebonyolításra, így zavarva a pihenni vágyókat, illetve rombolva a sziget családbarát imidzsét.
San Jose polgármestere, Josep Mari Ribas Agustinet továbbra is határozott fellépést ígért a hasonló esetek kapcsán, illetve mindenkit óvott az ilyen jellegű bulikon való részvételtől.