Így volt: III. MPW Találkozó

- 4 perces olvasmány

 

November utolsó szombatján került sor a hazai viszonylatban egyedülállónak számító, Dj és producerek számára, Bánkuti Dani, zenei specialista által szervezett Magyar Producer Workshop Találkozóra. A már hetekkel korábban teltházas rendezvény pont egy éve került először megrendezésre, az akkori gyermekbetegségeket mostanra teljesen kinőve, egy nagyon jól szervezett és rengeteg újdonsággal szolgáló összejövetellé fejlődött.

View this post on Instagram

1 év alatt már a 2. helyszínt nőttük ki! Azt hiszem, hogy méltó évzárás volt a tegnapi találkozó! Még1x szeretnénk megköszönni mindenkinek aki eljött! Igyekeztünk javítani a márciusi tali gyerekbetegségeit (a visszajelzéseitek alapján) és a kiegészült kütyüsimogatónak meg órási sikere volt, ezúttal is köszi a Zajnak és a Hitspace-nek a részvételt! Várjuk a visszajelzéseket, hogy még jobbak lehessünk jövőre! Egyik előadással kapcsolatban érkezett több kritika is, ami teljesen helytálló, viszont annyit mindenképpen vegyetek figyelembe, hogy már a Thomas Bernard féle PDJ találkozókon is az volt a koncepció, hogy a profik mellett mindig teret adunk az új generációnak, érdemes megnézni az ő álláspontjukat is. Oké kicsit izgulnak és néha nem úgy sül el, ahogy tervezik, de ezt kérlek nézzétek el! Külön örülök, hogy mindenki nagyon kimaxolta a kapcsolatépítési lehetőségeket, hiszen emiatt szerveztük az egészet! Szóval még1x, ezer köszönet mindenkinek❤️

A post shared by Daniel Bankuti (@bankutidani) on

Az egyik ilyen újdonság, a Zaj Studio és a Hit Space által létrehozott „kütyüsimogató” volt, ahol a két cég jóvoltából, számtalan eszközt lehetett kipróbálni és informálódni is róluk, például a helyszínen jelen lévő Native Instruments szakemberei által. Élmény volt testközelből látni ezeket a termékeket, így például a Traktor Kontrol S4, négy sávos DJ kontrollerét, számos Komplete Kontrol midi terméket, vagy a Maschine Mikro-t, ami egy kifejezetten komplex eszköz, amellyel meggyorsíthatjuk a zeneszerzési folyamatokat.

#kutyusimogato a III. MPW találkozón

Szombaton összeraktunk egy kis #kutyusimogato sarkot csomó új NATIVE INSTRUMENTS cuccból a III. Magyar Producer Workshop találkozón. Egy kis videó nektek – rólatok. Köszönjük, hogy eljöttettek!

Posted by Zaj Studio on Tuesday, November 27, 2018

 

Az Arturia vállalat repertoárjából is megkínáltak minket, emellett több moduláris szintetizátorba is beletévedhettünk, számunkra a kiállítás csúcspontja, a másfél négyzetméter nagyságú változat volt.

13:00 órakor Bánkuti Dani nyitotta meg a rendezvényt, majd rögtön el is kezdődött a találkozó hivatalos programrésze, az általa prezentált előadással, amelynek keretein belül gyakorlati tippeket kaptunk a Logic program kapcsán. Kiderült hogyan tudjuk hatékonyan befejezni ötleteinket, amit, egy akusztikus hangszerekből álló, filmzenére hajazó szerzeményén keresztül mutatott be.
Minden egyes előadást szünet követett, ami alatt a jelenlévők ismerkedhettek, beszélgethettek, kapcsolatokat építhettek ami a családias hangulatú közösségben, ahol egytől egyig mindenki nyitott volt a kommunikációra, egyáltalán nem volt nehéz.

1G School tanára Bakonyi Bálint, hangszeren játszani tudó zenészeknek mutatott be módszereket, hogyan valósíthatják meg ötleteiket, egy gitár segítségével, impresszionista módon, semmi túlgondolással, előre elkészített templateket használva. A gondolatait,  Ableton-ba vetve, pillantok leforgása alatt a semmiből készített dallamokkal demonstrálta, majd egy kis idő elteltével a végleges produktumot is hallhattuk. Felettébb érdekesnek és nem utolsósorban hasznosnak is bizonyult ez a tanóra.

Következett a Magyar Producer Workshop egyik felfedezettje, Kozák Szabolcs előadása, aki masterclass szerűen, egy kiadatlan zenéjén keresztül mutatta meg, hogy miért is jó választás az FL Studio, kezdő producereknek. A ghostproducerkedéssel már komoly eredményeket elérő Szabinak, oktatás kapcsán még bőven van fejlődnivalója, természetesen nem várhatjuk el egy feltörekvőtől, hogy olyan szinten adjon elő, mint aki már több éve minden héten ezt teszi.

Mixing és mastering specialistánk, Sellyei Tamás, Silk előadása zárta a találkozót, aki, Völgyesi Gabi egyik szerzeményén keresztül mutatott rá a profi hangmérnöki munka részleteire, egy roppantul magas színvonalú szakmai bemutatót keretein belül, ahogy azt már tőle megszokhattuk.

A rendezvény, ami az első perctől az összefogásra, egymás támogatására ösztönzi a fiatal, illetve az öregmotoros zenészeket, már ezen, rövid időszak alatt is rengeteget tett azért, hogy a következő, akár nemzetközi szinten is meghatározóvá váló nevek Magyarországról kerüljenek ki, így szívből reméljük, hogy ehhez az egyedülálló kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak majd.

Folytatás hamarosan, addig pedig lehet csatlakozni a Buyers GUIDE martoni live a Hitspaceben! eseményhez!