Kísérleti elektronika, urbánus tájképre karcolva

- 2 perces olvasmány
imre kiss oimachi megjelenés kislemez videó
imre kiss oimachi megjelenés kislemez videó

Kiss Imre alias Imre Kiss nevét talán be kell mutatnunk, talán nem, mindenesetre biztos, hogy az igazi underground arcoknak egyáltalán nem hangzik idegenül, a nemzetközi viszonylatban is ismert hazai előadó, akinek egyedi hangzásvilága új dimenziókat nyit meg előttünk. 

És most jöhetnének a ékes jelzők armadája…de NEM!!!
Azzal máris rombolnánk azt a vonalat, amit a név és az általa kreált tartalom hordoz magában, ezért inkább bedobálunk pár használható információt, amiből megközelítőleg látható, hogy merre mozog és mit sikerült letennie eddig arra bizonyos asztalra. 

2013-ban a debütált albumával a Midnight Wave-el, azóta ontja magából a zenéket, mixeket és a saját szervezésű bulikat, gondolunk itt a Digital Tsunami-ra, Ninja Tunes-ra vagy a Rinse FM-re. Ő nyitotta a 2017-es budapesti Boiler Room-ot, volt rezidenciája a LÄRMben, saját kiadóval rendelkezik, Crisis néven, és állhatott olyan pultokba is mint a berlini Panorama Bar vagy a londoni Corsica Studios.
Tovább megyünk, itt az idei első megjelenése az Oimachi Ep, ami budapesti Dalmata Daniel labelnél látott napvilágot. 

View this post on Instagram

📸 photo by @liner_michal

A post shared by Imre Kiss (@imre_quiche) on

Hogyan jellemeznénk?
Lássuk csak, az éjszaka közepén egy számodra felfoghatatlan környezetben önkívületi állapotban barangolsz, visz előre a tested, húz, de nem érted miért és hova visz. Ehhez a nem mindennapi trekkhez egy különleges klip is készült, Podobni Mihály keze által, ami tökéletes összhangban áll a zenével.

EGY VIDEÓKEVERŐVEL VIDEÓJELEKET GERJESZTETTEM ÖNMAGUKBA, AMIK INTERFERENCIAMINTÁKAT ÉS SZÍNEKET GENERÁLTAK, MAJD EZEKET A KÍSÉRLETI VIDEÓKAT SZKENNELTEM BE. A SLIT-SCANNING TECHNIKÁT HASZNÁLVA A VIDEÓ TELJES TERE HELYETT A TÉRNEK CSAK EGY VÉKONY SZELETÉT RÖGZÍTTEM AZ IDŐ TENGELYÉN, MAJD AZ ÍGY KAPOTT GENERATÍV MINTÁKAT ÚJRARENDEZVE URBÁNUS TÁJKÉPEKET MONTÁZSOLTAM. A SZÁMHOZ IGAZODVA A FŐ INSPIRÁCIÓT TOKIÓ OIMACHI ÁLLOMÁSA ÉS A VÁROSI VASÚTI UTAZÁS ADTA.

Ezek után már csak egy dolog maradt, rányomni a play gombra és átélni ezt a nem mindennapi utazást. 

Forrás: electronic beats