75%-os értékvesztésnél tart a zeneipar

- 2 perces olvasmány
ims kutatás zeneipar fesztivál szezon 

Az nem titok, hogy az idei fesztiválszezon nem olyanra sikeredett, mint azt vártuk. Szinte már napi szinten kerülnek bejelentésre az elmaradó fesztiválok, de, hogy mennyi rendezvény került törlésre országonként, mekkora a kár és milyen hatással van ez a szcénára, azt az IMS kutatásából derül ki.

A felső diagram azt mutatja, hogy április 20. óta, havi bontásban hány fesztivál került törlésre vagy halasztásra. Ahogy az várható volt, április volt a legsűrűbb hónap ebben a tekintetben. Itt még viszonylag sokan próbálkoztak a halasztással, de júliusra a legtöbb szervező belátta, hogy a törlés az egyetlen megoldás. A másik gráf azt mutatja, hogy országonként mennyi fesztivált töröltek.

A következő diagramon az látható, milyen hatással volt a vírushelyzet a fesztiváliparra, ami mellesleg az egyik leginkább sújtott terület a bevételkiesés tekintetében. 4.4 milliárd dollárról 1.1-re esett a szcéna értéke, vagyis 75%-os az értékvesztés, ami valljuk be, eléggé durva eredmény. A jó hír az, hogy a felmérés szerint a rajongók 82%-a egyből menne vissza fesztiválozni, szóval viszonylag gyorsan helyreállhat az ipar, ha egyszer beindul. 

A a Dj-k és az előadók bevétele is erős zuhanásban van, megközelítőleg 61%-al csökkent a tavalyi évhez képest. 

De még a zenei szoftverekből és hardverekből befolyó összeg is megcsappant 25%-al, így elmondhatjuk, hogy az egész zeneipar nehéz helyzetbe került a vírus miatt. Reméljük, hogy 2021-re reneszánszát éli majd az iparág és végre fellélegezhetnek a zenével foglalkozó művészek.

A TELJES FELMÉRÉST ITT TEKINTHETITEK MEG.