Jackmaster nyíltan beszélt a korábbi ginás incidenséről

- 2 perces olvasmány
jackmaster lemezlovas dj fellépés ghb
jackmaster lemezlovas dj fellépés ghb

Tavaly májusban a Love Saves The Day fesztiválon Skócia egyik legismertebb lemezlovasa, GHB hatása alatt zaklatta a fesztivál személyzetét, amiért később nyilvánosan elnézést is kért, majd mintegy vezeklésként teljesen visszavonult a közösségi médiából. Az egyéves önreflektív visszavonulásának úgy tűnik most vége szakadt, nemrég a Vice-nak adott interjúban beszélt az incidensről nyíltan és kendőzetlenül. 

Egy valóban zseniális Dj-ről beszélünk, akit bizony rossz irányba vitt el a partyélet hedonisztikusabb oldala. Ő is bevallotta, hogy évek óta szenvedett GHB függőségben, melynek már korábban is voltak súlyos következményei. 3 éve például Glasgow-ban játszott több ezer embernek, amikor a színpadon összeesett. 

Elmondta, hogy a zaklatásos incidensből szinte semmire sem emlékszik, de kiemelte, hogy ez természetesen semmire sem mentség. Undorodik saját magától és teljes mértékben felelősséget vállal tetteiért. 

A kábítószer egy ember választása, de nem lehet magyarázkodásának tárgya.

Kifejtette, hogy függősége karrierjével együtt növekedett. Úgy érezte, hogy túl nagy a nyomás rajta az egyre csak növekvő elvárások miatt és ez okozott nála mentális gondokat. Segítséget kérni nem akart, éppen azért, mert a Dj-zés a világ egyik legjobb szakmája, csakhogy a lemezlovasok élete korántsem mese habbal és ezt sokan nem értik, így „rinyálásnak” tekintik a segélykiáltást. 

Az interjú során kitért úgy általánosságban is a a nőket érintő  molesztálásokra, mivel ez igen gyakori jelenség, a nyitottságról és elfogadásról híres techno-house kultúrában is. Felhívta a figyelmet, hogy  a férfiak felelőssége, hogy tisztelettel bánjanak a nőkkel és felelősséget vállaljanak tetteikért. 

Ha változást akarunk, akkor azt a férfiaknak kell elindítaniuk. A férfiaknak kell rászólni a haverjukra, ha akár csak a legenyhébb, nőkkel szemben megalázó komment is elhagyja a szájukat.

Elmondása szerint ezentúl igyekezni fog egy pozitív üzenetet közvetíteni rajongói felé és méltó példaképe lesz azoknak. 

Forrás: Vice