House sushi wasabival

- 3 perces olvasmány
japanika sushi elektronikus zene 
japanika sushi elektronikus zene 

Pár éve a belvárosában elkezdődő, majd fokozatosan, főváros szerte egyre nehezebben követhető sebességgel nyíltak meg olyan újgenerációs éttermek, amelyek élő elektronikus zenével igyekeznek színesíteni a látogatók mindennapjait, és ezáltal próbálnak kitörni a hazai vendéglátóhelyek szürke világából. A modern hangulatú étterem és bár, a Japanika, kétségkívül az egyik ilyen, hiszen a város egyik legszebb és legfrekventáltabb pontján a Bazilika mellett foglal helyet. Az egyedi stílusú belső terével, nemcsak a Japán és egyéb keleti ízek gasztro élményeinek kedvelőit csábítja, hanem az éjszakai élet aktív résztvevőit is.

Az ötödik kerület partynegyedének adottságait kihasználva, a Japanika étteremben, finom dallamos zenék, és sokszínű italkínálat kíséretében, akár sushizás közben is alapozhatunk az esti bulira.

A könnyed vacsorák gyakran csapnak át vadabb bárhangulatba, amiben bőven benne van, hogy valaki táncra perdül. A külföldi vendégek alapból sokkal nyitottabbak az ilyesfajta megmozdulásokra, a hozzánk járó kis csapat pedig olyan, mint egy család, így senkinek se ciki, ha táncolásra kerül a sor.

-osztja meg az eddigi tapasztalatokat Dorothy T, az estek kapcsán.

A Japanika tehát nem csupán felejthetetlen ízeivel, modern gondolkodású lendületével, és barátságos hangulatával, járul hozzá Budapest mozgékony éjszakai élethez, hanem kellemes elektronikus zenével is, amit hazai DJ-k prezentálnak.

A két rezidens lemezlovas Dorothy T és Ratkay, mindig más vendégszereplővel kiegészülve, szerda esténként 19:30-tól szolgáltatják a deephouse, house, és melodic techno fúziójának legjavát.

Az elektronikus zene mindig is szorosan kapcsolódott a modern japán kultúrához, ezért adta magát az ötlet. Már az étterem indulásakor megvolt ez a koncepció.

– osztja meg a kezdeményezés ötletét Dorothy T.

A finom ételek és a kiváló zenék egyvelegét pedig mindenki szereti, így ez a hely a jövőben akár az esti before-ok találkahelye, is lehet mindazok számára, akik a dübörgő fővárosi bulik szekerét teli hassal, megfelelő tudat állapotban tolnák meg. 

Célunk, hogy akár a hétköznapokon, akár a hétvégén – munka után, buli előtt – egy kellemes kis légkör megteremtése, ahol minőségi zenét hallgatva tudsz a barátaiddal lazulni.

Ha pedig az esti tánc helyett, inkább a különleges ízvilágnak engedve, baráti társaságunkkal a beszélgetős, ismerkedős levezetést választjuk, akkor itt tekintélyes koktélválaszték mellett iszogathatunk zárásig, hiszen minden adott ahhoz, komfortosan érezzük magunkat.