Melyik játékkonzollal érdemes elütni az időnket, a maradj otthon alatt?

- 6 perces olvasmány
játék konzol playstation nintendo xbox
játék konzol playstation nintendo xbox

Kemény időket élünk, melyek sokunkat megpróbáltatnak. Nyilván tudunk zenét hallgatni az interneten is, meg party hangulatot teremteni otthonunkban is, de az mégsem ugyanaz, mint elmenni bulizni egy nagyot. Egyesek viszont kimondottan jól tűrik az izolációt és az ő titkuk legtöbb esetben a virtuális világ élvezete. Valljuk be ez tökéletes módja az unaloműzésnek és a manapság zord világból történő kiszakadásnak. Emellett lehetőséged van online vagy akár offline szocializálódni és kockulni a haverokkal, családtagokkal, az otthonod kényelmében. Manapság a különféle konzolok és játékok számos lehetőséget kínálnak, megannyi témában és műfajban a veteránok és az újoncok számára egyaránt. Most segítünk kiválasztani a számodra legalkalmasabb kockulási metódust.

View this post on Instagram

Bring it on

A post shared by Weed Humor (@kushhead) on

Ha nem vagy jártas a gamerek világában, érdemes tudni, hogy alapvetően két cég uralja a konzolok piacát: a Sony és a Microsoft. Ez a két cég osztja fel a világon szinte mindenhol a gamereket két táborra, melyek gyakran heves vitákba szálnak egymással, de lényegében, ha konzol vásárlásra készülsz, műszaki szempontból mindegy, hogy a Playstation (Sony) vagy az Xbox (Microsoft) mellett voksolsz, mivel nagyjából ugyanazt tudja a két gép. Ha döntést akarunk hozni leginkább a játékok stílusát érdemes vizsgálni, mivel némelyik játék csak erre vagy csak arra kapható. 

Playstation

Playstation-ök jelenlegi legfrissebb változata a PS4, melyet értelemszerűen a PS3, PS2 és a 90-es évek nagy slágere a PS1 előzött meg. A legtöbb kizárólag ezzel a konzollal kompatibilis játék a japán cég gyártmánya és ez az ázsiai vonal érezhető is a legtöbb játék során. Ilyen például a Death Stranding, amely egy posztapokaliptikus világban játszódó akciójáték, némi horrorisztikus elemmel. De persze ott a Gran Turismo a motorsportok szerelmeseinek, természetesen mindez 4k felbontásban. 

Xbox

Az Xbox-ok jelenlegi titánja az Xbox One, ami 3 változatban kapható: Xbox One S, Xbox One All-Digital Edition és Xbox One X, ami nyilván a legdrágább változat. Ez a konzol inkább a hatalmas költségvetésű játékokra és az online multiplayer-re fókuszál. A Microsoft speckó játékai között pedig megtalálható a Halo franchise, ami sokak szerint minden idők legjobb First-Person Shooter sorozata, vagyis a laikusok számára: „lövöldözős” játéka. De ott van a Gears Of War, ami szintén egy hatalmas „lövöldözős” franchise csak más nézetből látjuk az akciót és valamivel több szörnnyel meg öldökléssel találkozunk. A motorsportok kedvelőinek pedig a Forza Motorsport garantál kikapcsolódást. 

Mondanom sem kell, hogy mindkét szórakoztató központ használható szinte bármire, amire egy számítógép is, illetve mindkettő támogatja a digitális vásárlást, szóval még csak a futárral sem kell érintkeznünk, ha új játékra vágyunk. 

Nintendo

A Nintendo legfrissebb konzolja a Nintendo Switch, ami az előző két konzol családbarát változatának tekinthető. Itt leginkább a fiatalabbak számára készült játékok vannak a középpontban, melyek persze felnőttek számára épp oly élvezetesek lehetnek. Ilyen például a klasszikus Super Mario, a Mario Kart, ami az előzőnek az autóversenyzős változata és a Pokémon. Mindemellett fontos megemlíteni, hogy ennek a konzolnak a hordozhatósága legfőbb erénye a többivel szemben, hiszen kivételesen praktikus a kialakítása. 

PC

Ott van természetesen a klasszikus PC, melyen szintén számos nagyszabású játék fut, de fontos csekkolni, hogy mennyit bír a gép mielőtt játékot vásárolunk. 

VR

A közelmúlt nagy durranása a virtuális valóság, ami egy VR szemüveggel lehetővé teszi, hogy valóban a játék részese legyél, azonban a nagyszabású játékok többsége még nem kompatibilis. A Beat Saber nevezetű játékban például fénykardozhatunk kedvenc trackjeinket hallgatva.

A játékok kiválasztásában is segítünk. Itt van néhány kötelező játékóriás, mely szinte bármelyik platformon fut:

A Call Of Duty sorozat legújabb tagjai közül szinte bármelyik a lövöldözős, háborús játékok királyának mondható. 

A Fifát azt hiszem, nem kell bemutatni senkinek. 

A Rockstar stúdiós játékok közül pedig szinte az összes a világ legjobb játékának nevezhető. Ezek jellemzően hihetetlen magas költségvetésű játékok, amelyek sok évig készülnek, de megéri várni rájuk. Ilyen például a díjnyertes western dráma, a Red Dead Redemption, ami a kritikusok egyik kedvence, de ott van a mindenki által jól ismert GTA sorozat is, ami konkrétan egy élet szimulátornak nevezhető. A GTA 5 a legújabb része a sorozatnak és minden idők legtöbb eladásával rendelkező játéka már 5 éve. Mellesleg ez az a játék, aminek egyik kiegészítőjével lehetőséged van meghívni Solomun-t, Dixon-t, a Tale of Us-t és a Black Madonnát saját klubbodba. A Tale of Us egy egész lemeznyi track-et gyártott a kiegészítő javára, melyek mind hallhatók a játékban, akár a rádióban is. 

A történelem és az összeesküvés elméletek kedvelőinek pedig ott az Assassin’s Creed sorozat, melynek szintén minden része az aktuális top 10-ben van. 

Szóval lehet válogatni a lehetőségek közül, de vigyázzunk a játékfüggőséggel, ugyanis nagyon be tud szippantani ez a világ és meglepően nehéz visszatérni a mindennapokba. (Mint Neo a Mátrixban)

Forrás: Mixmag