Minden track a lelkem a szívem és az aktuális hangulatom egy darabja

- 4 perces olvasmány
jay lumen acid techno interjú 2019
jay lumen acid techno interjú 2019

A magyar acid techno nagyágyú nemzetközi szinten is jelentős hírnévre tett szert az elmúlt években és nem fog unatkozni a következő hónapokban sem. A közelmúltban az Only Techno-nak adott interjút, melyben beszélt többek között a nemrég megjelent EP-jéről is. A nyáron számtalan fellépése lesz a világ minden táján, kiadója is kezdi kinőni magát, sötét és energikus stílusa pedig még mindig Adam Beyer egyik kedvence. Ha minden igaz, legújabb számainak egyike, a Razor is a Drumcode, A Sides 2019 összeállításában fog megjelenni.

Eredetileg a saját kiadómmal terveztem megjelentetni, de Adam játszotta a track-et és imádta. Természetesen örültem, hogy ismét együttműködhetek legendás kiadójával és kaptam is az alkalmon. Elvégre a Drumcode a vezető techno kiadó és márka az elektronikus zenei szcénában én meg mindig szívesen dolgozom együtt velük

Saját kiadója, a Footwork is szépen halad a siker útján. A múlt hétvégén került megrendezésre Szegeden az első Footwork label night, ahol Fernanda Martins és Harvey McKay voltak a különleges vendégek.

Csapatom gőzerővel dolgozik a rendezvények szervezésén, mivel rengeteg felkérést kapunk promoterektől és kluboktól. Őszintén szólva, úgy terveztük, hogy egyenlőre visszafogottak leszünk és nem építünk ki nagy márkát a kiadóból. Eredetileg csak magam és a tehetségek részére hoztam létre, szóval semmilyen hosszútávú tervem nem volt vele. A nagymértékű érdeklődés miatt viszont most át kell gondolnom mindezt.

Legújabb Ep-je, a Resonance nemrég jelent meg az Octopus Recordings gondozásában. A kiadványon dallamokból sincs hiány és az egyik track egészen érdekes történettel rendelkezik.

Épp egy melodic techno számon dolgoztam, amivel akkoriban nem sok tervem volt, csak kísérleteztem. Másnap viszont érkezett egy demo, egy nagyon kezdő, de tehetséges Delph nevű producertől, mely tökéletesen illeszkedett a track-hez, amin dolgoztam. Előnyösnek tartom két kreatív folyamat keresztezését és mindig is próbáltam segíteni a feltörekvőket, így felvetettem a collab ötletét. Így végül ez a track így kapott végleges formát.

Jay Lumen valóban egyedi stílussal rendelkezik, profizmusának kulcsa pedig lehet, hogy pont a kreatív folyamat. Elmondása szerint minden szerzeményét úgy kezeli, mintha a gyermeke lenne. Ötlet és inspiráció nélkül nem kezd bele semmi újba, az utóbbit mellesleg néha álmaiból meríti.

Minden track a lelkem, a szívem és az aktuális hangulatom egy darabja. Napról napra formálom őket és életet lehelek beléjük, míg végső állapotukat el nem nyerik.

View this post on Instagram

Weekend cooking in the studio. 😁

A post shared by Jay Lumen (@jay_lumen) on

Lemezlovasként is egyedi a hozzáállása, ugyanis nem számokban, hanem szettekben gondolkodik. Bizonyos trekkek csak akkor ütnek, ha a szett megfelelő szakaszában játszod és ezt ő mesteri módon kihasználja. Természetesen ő is számon tart pár „titkos fegyvert” olyan előadóktól, mint Fjaak, Keith Carnal, Dustin Zahn, KAS:ST vagy Shlomo, de minden szettjében törekszik a saját hangzásvilág kialakítására.

A közeljövőben is elég zsúfolt a menetrendje a magyar büszkeségnek, fellép többek között Detroit-ban az Octopus Night-on, Németországban az MTW klubban és az EGG Londonban. Zenélni fog a Duna vizén is, a Cruisin jóvoltából és még számos külföldi fesztiválon, de a hazai fesztiválok névsorából sem hiányzik majd, hiszen hallható lesz a Balaton Sound-on, a Sziget fesztiválon és a B my Lake, Drumcode Night-on, Adam Beyer és Amelie Lens mellett.

Forrás: Only Techno