Jay Lumen szerezte a máltai Drumcode fesztivál hivatalos zenéjét

- 3 perces olvasmány
jay lumen drumcode fesztivál techno

jay lumen drumcode fesztivál techno

Jay Lumen a máltai Drumcode Festival második fázisában bejelentett vendégművészeinek egyik nagyágyúja. Olyan nevek mellett fog játszani, mint Richie Hawtin, Ben Klock, Sam Paganini, Chris Liebing, Marcel Dettmann, vagy épp maga Adam Beyer. Ezen felül a fesztivál hivatalos dalát is ő szerezte, ami 3 különböző toplistán is No.1 lett.

A beszédes, Returning kislemez egyébként a Drumcode kiadó gondozásában jelent meg még április elején és 3 különböző Beatport techno listán is a No.1 pozícióig jutott. Jelenleg is az 1. helyen áll a Beatport Techno (raw/deep/hypnotic) listáján és az EP, B oldalán szereplő “Mind” track még cikkünk keltekor is a single lista Top5-jében hallgatható.

Jay Lumen szerzeményét egyébként az újraegyesülés ihlette. A címadó dal nem titkoltan lágyabb érzetet közvetít szettjeihez képest, ahol inkább a feszesebb szárazabb techno hangzást részesíti előnyben.

A DAL AKKOR SZÜLETETT, AMIKOR ÉPP NAGYON ELEGEM VOLT A VILÁG AKTUÁLIS ÁLLAPOTÁBÓL, HISZEN MÁR NAGYON HIÁNYZIK A TECHNO KÖZÖSSÉG, A ZENE ÉS AZ ÉLET EGYÜTTES ÜNNEPLÉS. A RETURNING EZT AZ ÉRZÉST KÖZVETÍTI KICSIT ELŐRE VETÍTVE A NAPOT, AMIKOR VÉGRE SZABADON BULIZHATUNK EGYÜTT, KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL, SZABADON TALÁLKOZHATUNK BÁRKIVEL ÉS ÖLELKEZHETÜNK ÖSSZE. NAPFÉNY,  LAZULÁS,  JÓ BULIK. A B OLDALRA EGY FESZESEBB DETROIT TECHNO JEGYÉBEN KÉSZÜLT SZERZEMÉNYT SZÁNTAM. MANAPSÁG KEVESEN JÁTSSZÁK EZT A FAJTA HANGZÁST ÉN VISZONT SZERETTEM VOLNA FELFRISSÍTENI ÚJ KÖNTÖSBEN ÉS A VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN EZ SIKERÜLT  IS. KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SOK POZITÍV VÉLEMÉNYT!

  • nyilatkozta a szerző.

Annak ellenére, hogy az idei év sem a megszokott módon indult, Jay Lumen körül igen nagy tempóban zajlanak az események. Alig számoltunk be idei első Top5-ős daláról, amely időközben feljutott a No.1 pozícióig a Beatport techno listáján, máris egy újabb nagy lélegzetvételű hír került bejelentésre vele kapcsolatban.

Hivatalosan is megjelent a Drumcode Festival Malta 2021 teljes line up-ja, melynek második etapjában kiemelten is bejelentették, hogy Jay Lumen is erősíteni fogja a meghívott művészek, igen tetszetős gárdáját.

Jay Lumen kiemelt színpadon játszik olyan nevek mellett, mint Richie Hawtin, Ben Klock, Adam Beyer, Sam Paganini, Chris Liebing, Marcel Dettmann, Anna, vagy épp Clara Cuve és még hosszan sorolhatnánk az impozáns előadók listáját. A fesztiválra immár elővételben minden jegy elkelt, tehát 100%-os a férőhelyek feltöltöttsége és a szervezők most igyekeznek lehetőségeket keresni új színpadok elhelyezésére, hogy a hatalmas érdeklődést és a felmerülő többlet hely és jegyigényt ki tudják elégíteni.Jay Lumen egyébként számos rendezvényen hallható és látható lesz a nyáron, ha minden jól megy. Többek között Franciaország, Svédország, Svájc és egy 2 hetes USA turné is szerepel a naptárában. Mindezek mellett itthon is jó pár eseményen találkozhatunk majd vele.