Jay Lumen újra a Drumcode kiadónál

- 3 perces olvasmány
jaylumen drumcode megjelenés 2019
jaylumen drumcode megjelenés 2019

Jay Lumen és a Drumcode együttműködése úgy tűnik, hogy mindkét fél számára igencsak gyümölcsöző. Elég, ha csak Jay első, a kiadónál megjelent kislemezére gondolunk, melyet Gary Beck-el közösen szereztek, hiszen ez a megjelenést követően 2 évig a label legsikeresebb EP-je volt.
A Lotus / Strange Fruit kislemezt akkora érdeklődés övezte, hogy bakeliten is többszörös újranyomásra került.

Jay szerzeményeiből azóta számos track került Adam Beyer kiadójához, rendre nem kis média és szakmai visszhanggal, rendszeresen a Top10-es listák elején végezve. Ám ami ennél is fontosabb a közönség füléhez és szívéhez is megtalálva az utat.

Ezúttal Razor trackje került fel a kiadó soron következő A-sides kiadványhoz. Adam Beyer személyes kedvence a track, a nyár folyamán számtalan fellépésén játszotta és játssza a mai napig.
Felcsendült többek között Las Vegasban az EDC-n, de Carl Cox-al karöltve az Ultra Music Festival nagyszínpadán is lepörgette a tracket.
Persze Jay Lumen is tesztelte a dalt jó párszor. Többek között az amerikai Phoenix-ben a Phoenix Lights Festival techno stage-én, vagy a Time Warp szervezői csapatának meghívására a németországi Loft klubban, de Detroitban a Movement Festival-on is hallhattuk tőle a tracket.

A Razor ötlete egy vonatút alkalmával született egy németországi turném alkalmával. Szerettem volna elkapni vele azt az utazós hangulatot és belecsempészni a vonat zakatolását úgy, hogy egyben kicsit reszelős hangzása is legyen. Azt hiszem, ezt sikerült visszaadni vele. Eredetileg, a saját Footwork kiadómon korábban megjelent Aurora kislemezem B oldalára szántam a stúdiózás eredményét. Ám amikor Adam Beyer megkapta az EP promóját, szinte azonnal jött a kérdés, hogy felszabadítható e a track, mert szeretné a Drumcode égisze alatt megjelentetni. Így hát kis szervezés után örömmel mondtam igen.

Avat be Jay Lumen a zene születésének és megjelenésének hátterébe, aki első és egyetlen hazai Drumcode előadóként ezúttal a Drumcode A-sides kiadványán, szeptember 23-án jelenik meg track-jével.

A stúdiózás mellett a turnézás is ezerrel dübörög. A következő hetek fellépései között van többek között a francia Cosmos Festival, a Studio B Németországban, de hazánkban a szegedi Sing Sing szezonnyitó rendezvényén is a lemezjátszók mögé áll. Ezek után pedig egy 6 állomásos amerikai kontinens turnéra indul, ahol játszik többek között San Diego legendás CRSSD fesztiválján, melynek techno színpadán többek között Amelie Lens és Richie Hawtin oldalán lép fel.