Jótékonysági szemétszedést szervez a Citymatiné

- 2 perces olvasmány
citymatiné akció szemétszedés május
citymatiné akció szemétszedés május

Jótékonykodni általában Karácsony környékén jut eszünkbe, de számos területen az év szinte minden napján lehet vagy legalábbis lehetne tenni a társadalomért vagy a környezetünkért. Ez utóbbi jobbá tételéért alakult két éve a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, röviden JÖN Alapítvány, akik célja a élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország megteremtése.

View this post on Instagram

CityMatine s08e01 event is out! Join the force!

A post shared by CityMatine (@citymatine) on

Az alapítvány mindamellett, hogy számos felvilágosító előadást és tanácsadást szervez, időről időre szemétszedő akciókat szervez az ország számos pontján. Így lett egy ideig cigi csikk mentes a Budai rakpart egy része, tisztább a Francia út, vagy Miskolc és Debrecen egy- egy köztere.

Május 3-án pedig a Margitszigetet lepik majd el az önkéntesek, a Citymatinéval közösen, hogy egy nappal az évadnyitó bulijuk előtt szebbé varázsolják a helyszínt.

„Jó tett helyébe jót várj!
A CityMatiné és a Jön Alapítvány a Multimárkás Majális napja előtt egy közös szemétszedésre invitálja a környezetért tenni hajlandókat. Ha eljössz és szedsz, egy belépővel fogsz gazdagodni.
Várunk, hogy a buli helyszín környékét szebbé tegyük! „

Szól a felhívás, amihez itt lehet csatlakozni, és amin azon túl, hogy cool dolog részt venni a másnapi bulira is biztos bejutást jelent.