Az fesztiválozók 82%-a alig várja, hogy újra bulizhasson

- 2 perces olvasmány
kijárási korlátozás fesztivál rendezvény buli 
kijárási korlátozás fesztivál rendezvény buli 

Ahogy közeledik a korlátozások vége, egyre több emberben merül fel a kérdés, hogy visszatérjünk-e a fesztiválokhoz. Ha már alig várod, nem vagy egyedül, ugyanis egy új felmérés szerint, az emberek 82%-a így van ezzel, tehát amint vége a korlátozásoknak egyből mennének, például a Be my Lake-re pörögni. 

Azt gondolnánk, hogy az emberek többsége nem feltétlenül merészkedik tömegrendezvények közelébe az elmúlt hónapok eseményei miatt, de úgy fest, a buli iránti vágy erősebb. Annak ellenére, hogy az elsöprő többség már menne vissza az első sorba, csupán 35% tenné azt kényelmesen 2-3 hónapon belül, 31% tenné bármilyen elővigyázatosság nélkül, míg 16% várna még 4-6 hónapot. De van egy laza 11%, akik megvárnák a vakcina elkészültét, további 6%, egy év múlva indulna el bulizni és mindössze 1% nem menne egy év után se. 

A felmérés 11 ezer fesztivállátogató részvételével zajlott, többek között francia, holland, angol és német nyelvterületeken élőket kérdeztek.
Mindezt megerősíti a Goldman Sachs előrejelzése, ami szerint a zeneipar, 2030-ra megduplázza majd 2019-es teljesítményét.
A kereslet mindenesetre garantáltan növekszik a rendezvények és a streaming platformok iránt és a számítások szerint 10 éven belül kb, a duplájára duzzad. Mellesleg az online streaming szolgáltatások előfizetőit 1,2 milliárdra jósolják 2030-ra, vagyis a 2019-es adat négyszeresére.  

Forrás: We Rave You, Dancing Astronaut