KLASSZIKEDD – Acid Phase

- 2 perces olvasmány
klasszikedd Acid Phase

„Klasszikedd rovatunkban visszamegyünk az időben, és megmutatjuk kik, mire és
hogyan csapattak 10-15 évvel ezelőtt, felidézünk rave történelmi pillanatokat, illetvea
kort meghatározó trackeket és Dj-ket.”

Ezúttal a ’90-es évek hangzását meghatározó track van soron, amivel hitelesebben
aligha lehetne megidézni a kor szellemét vagyis a rave korszak korai szakaszát.
Igen, természetesen csakis Emmanuel Top, Acid Phase szerzeményéről lehet szó!

A track 1994-ben, vagyis 23!! évvel ezelőtt született a francia producertől, ami akkor,
a saját Attack kiadóján jött ki, egy másik, a This Is A…? track mellett, mintegy mellékesen, a kiadvány úgynevezett „B” oldalán, vagyis második, „töltelék” zeneként.

Végül is úgy alakult, hogy míg az előző nem hagyott mély nyomot az elektronikus zene történetében, addig az Acid Phase mondhatni örökzöld szerzeménnyé érett, ami időről időre feltűnik az elmúlt évtizedek folyamán.
2002-ben például újra kiadásra került. Akkor az eredeti mellett egy Kai Tracid és egy Elektrochemie LK remix –el kiegészülve, a német Kosmo Records gondozásában, már acid,  trance, hard trance stílus megjelöléssel.
A műfajról lehet vitatkozni, hogy mennyire trance hangzás vagy inkább technoba hajló acid, egy biztos, mostanában ismét gyakran feltűnik az aktuális trackek között, például Monika Kruse, Nakadia, Adam Beyer vagy Nina Kraviz szettjeiben.
A legdurvább, hogy a hatás most is pont olyan, mint 23 évvel ezelőtt volt!

Nézd csak:

Most szombaton egyébként te is elkaphatod az ACID életérzést, ráadásul egyenesen magától a mestertől, ugyanis Emmanuel Top, Robert Babicz társaságában lép fel
a Kasino, Cinema Hallban
.

Utazz tovább az időben, nézd meg például milyen volt, amikor David Guetta houset játszott, Dj Budai az állával szkreccselt vagy a ’95-ben a néhai Love Parade-ről
készült 30 perces videót.