Szokatlan témákat is feszegetett a hétfőn elstartolt +Talks

- 4 perces olvasmány
konferencia beszélgetés online videó

konferencia beszélgetés online videó

Elindult az új +Talks koncepció, melynek keretein belül a hazai szcéna szereplői beszélgetnek az aktuális helyzetről és témákról, ezzel is közelebb hozva a közönséget és a magyar e-zenei szféra szereplőit egymáshoz. A laza, de ugyanakkor szakmai hangnem ezúttal is egyértelmű és mindenki által érthető, szóval akár szakmabeli vagy, akár laikus zenerajongó, itt az idő, hogy csatlakozz és nyomon kövesd az aktuális trendeket.
Ha lemaradtál a hétfőn este 8-kor startoló első adásról, ahol a Cinema Hall egyik üzemeltetőjével, Krikóval, Bánkuti Danival, a Magyar Online Producer Workshop atyjával és a  World Is Mine alapítójával, Somodi Bertivel beszélgetett a +Beats társalapítója és szerkesztője, Balog Máté, semmi vész, az oldalon visszanézhető a kis híján egy órás beszélgetés. 

Első körben minden résztvevő elmesélte tapasztalatait a vírus kreálta helyzet kapcsán, illetve azt is, hogy miképpen élték/élik meg ezt az időszakot. Kriko például arról mesélt, hogy miképp reagált maga a Cinema Hall, mint helyszín, és mint brand a válsághelyzet beköszöntére, így kitért az adománygyűjtési akciókra is, melyek az egészségügyi dolgozóknak kedveztek, illetve az éppen leginkább rászorulóknak. Mellesleg itt megemlíthetjük a brandingelt termékek értékesítését is, melyek megvásárlásán keresztül adakozhatott és adakozhat továbbra is.

Védekezz és közben adományozz! Új kampányunkban vásárolhattok brandingelt termèkeket ès mi a befolyt összegből ajánlunk…

Zveřejnil(a) Cinema Hall Budapest dne Úterý 5. května 2020

Dani elmondta, hogy számukra leginkább a találkozók és tanfolyamok áttelepítése a virtuális térbe okozott viszonylag nagy akadályt, hiszen mindössze 2 hét állt rendelkezésre, de az élet nem állt meg az MPW-nél és mint kiderült a WIM csapatánál sem. Berti vázolta a nehézségeket, amikkel az egyes szervezőcsapatok szembesültek még a tavasz elején. 

Érdekes témaként felmerült a válsághelyzet környezetre gyakorolt hatása is. Kriko felvetette a „home böjt” fogalmát, vagyis a tényt, hogy ennek a kényszerpihenőnek számos előnyös hozadéka is van és rávilágított, hogy ennek pár hetes leállásnak a rendszeresítése globális szinten, akár meg is oldhatná a felmelegedés problémáját, vírus ide vagy oda. Persze ez az egész csak kollektíven működne, ahogy Dani is mondta és valószínűleg itt a kényszer szón van a hangsúly, hiszen ha opcionális a dolog biztosan lennének, akik nem tartanák be, vagy éppen visszaélnének a helyzettel. 

+Talks

Szakmai szemmel…👀 +Talks interaktív beszélgetős stream Kriko-val (Cinema Hall Budapest), Bánkuti Dani-val és Berti-vel (WIM GROUP / WORLD IS MINE).

Zveřejnil(a) PlusBeats dne Pondělí 11. května 2020

Dani arra is kitért, hogy ez a válsághelyzet a zenei stílusok és műfajok tekintetében is egyfajta reneszánszt hozhat magával, hiszen az embereknek szükségük van a pozitív rezgésekre a nehéz időkben és ezzel talán megérett a zeneipar egy vérfrissítésre. Felmerült, hogy most lehetősége van a hazai feltörekvő előadóknak is labdába rúgni, de Kriko hozzátette, hogy jó ötlet lenne megállapodni egy nagyjából egységes árkategóriában, hogy ne próbáljanak meg egymásnak aláásni az egyes szervezők és helyszínek. Mint kiderült megoszlanak a vélemények ebben a témában, hiszen Berti sem kizárólag a hazai előadók felkarolásában látja a jövőt. 

Kiderült az is, hogy Krikoék egy új koncepcióban gondolkoznak, aminek célja a hazai előadók segítése lesz és egy Cinema Hall terasz nyitása is tervbe van, amennyiben arra adott lesz arra törvényileg a lehetőség.

Boncolgatásra került a zeneipar elsznobosodása és elfelszínesedése is, majd arról beszéltek a résztvevők, hogy személyesen miképpen élik meg ezt az egész helyzetet. A megnőtt szabadidőnek hála a legtöbben az önfejlesztésre fordították energiájukat, ezzel szemben az ingerek hiánya mindenki számára nehézségeket okoz. Mindent összevetve, egy nagyon érdekfeszítő és szórakoztató beszélgetést volt ez a hétfő esti, és ezúton is szeretnénk megköszönni az interjúalanyoknak a részvételt és a jó hangulatot.