Mit csináltak a Dj-k az első munkanélküli hétvégén?

- 3 perces olvasmány
korona vírus dj karrier munkanélküli hétvége 
korona vírus dj karrier munkanélküli hétvége 

Ahogy azt mindenki tudja egyre aktuálisabb itthon is a korona helyzet, ami a turizmus mellett, már első körben, a szórakoztatóipart is erősen érintette. A válsághelyzet következtében egyik napról a másikra váltak hosszabb – rövidebb (ezt most még nagyon nehéz megjósolni) munkanélkülivé a szektor érintettjei, többek között a hétvégék főszereplői a lemezlovasok.
A fellépések nélkül maradt dj-k reakciói megoszlanak itthon és külföldön egyaránt, körülnéztünk a közösségi térben, hogy kinek hogyan telt az első kényszerpihenős hétvége.

Peter Makto például egy ünnepi live streammel pótolta az elmaradó bulikat 15-én, melyet a határon túli magyarok is élvezhettek a Streamon.hu jóvoltából. Maga a szett egyébként hamarosan elérhető lesz a Soundcloud-on.

Sokan igyekeznek rámutatni az illegálisan megrendezett bulik veszélyeire, mint például Jay Lumen, aki szintén kénytelen volt otthon tölteni a szombat estét. Insta posztjában elmondta, hogy rengeteg felkérést kap illegál bulik szervezőitől, de felhívja a figyelmet arra, hogy a vírus ugyanúgy terjed a nem hivatalos rendezvényeken is.

LEHET, HOGY A TE IMMUN RENDSZERED ERŐS, DE GONDOLJ AZON CSALÁDTAGJAIDRA, ISMERŐSEIDRE, AKIKET MEGFERTŐZHETSZ.

Lotfi Begi nem rég tért vissza Ázsiából és annak ellenére, hogy nem érintették a veszélyes területeket, ő önként vállalta a 2 hét elkülönítést.

Hozzájuk hasonlóan, sokan tanúsítanak példaértékű hozzáállást és küldik a pozitív energiát, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan megnehezítette az ő életüket is a kialakult szitu.

A külföldi világsztárok hasonlóan nehéz helyzetben vannak. Carl Cox is mostanában tért haza Melbourne-be és szintén 2 hetes izolációnak veti alá magát, de a posztból kiderül az is, hogy valami különlegessel készül a közönség számára.

Tube & Berger szintén a családdal van kényszer szabadságon. A poszt alatt pedig egy beszélgetést indítottak, ahol mindenki megoszthatja, mit gondol a kialakult szituról.

Akadnak olyanok is, akik humorral oldják a feszkót, így például a Fideles duója, akik minden lemezlovashoz és producerhez hasonlóan a zeneírásra fektetik a hangsúlyt a következő időszakban.

Reméljük, valami jó is származik majd ebből az egész helyzetből és születik pár remekmű.

Magyar vonatkozásban is készülhetünk a szerzeményekre, hiszen a Fideles-hez hasonlóan például Jaffa Surfa is visszatér a stúdióba.

Andrea Lane is igyekezett a legjobbat kihozni a nehéz helyzetből, azzal, hogy a zenére fókuszál és meg is született az eredménye.

Sikztah pedig egy kis morbid humorral oldotta a hangulatot, de elgondolkodtató posztja tökéletesen leírta a kialakult szituációt és rámutatott arra, hogy nem a piaci rést  kell keresni, hanem közös erővel átvészelni ezt az időszakot.