Már nem sokáig lesznek bulik és maradnak nyitva a klubok?

- 2 perces olvasmány
koronavírus éjszakai programok buli kultúra

koronavírus éjszakai programok buli kultúra

Alig pár hónapja lélegezhetett fel itthon a kulturális szcéna és a szórakoztatóipar, azzal, hogy legalább az 500 fő alatti rendezvények zöld utat kaptak, ám az utóbbi napok hivatalos kormánykommunikációjában egyre több jel mutat arra, hogy hamarosan újra korlátozások fogják sújtani a szegmenst.


Nincs egy hete, hogy Szlávik János,  a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa úgy nyilatkozott, az újonnan regisztrált megbetegedések többsége olyan fiatal, akik buliban vagy valamilyen zárt terű rendezvényen vettek részt a közelmúltban és így fertőződtek meg. Pár órája pedig a Magyarország Kormánya, Facebook oldalon tettek közzé, az előbbi kijelentéssel gyakorlatilag egybecsengő posztot.

A tavaszi járványhullám alatt a fertőzöttek átlagéletkora 67 év volt, az őszi hullám alatt 26 év. Az új járványgócok…

Zveřejnil(a) Magyarország Kormánya dne Pátek 4. září 2020

A főorvos, a Hír Tv-nek adott interjúban azt is felvetette, hogy a bulikat, amelyeket jellemzően fiatalok látogatnak, legjobb lenne elhalasztani, a mai poszt szintén ezeket a megmozdulásokat helyezte középpontba:

AZ ÚJ JÁRVÁNYGÓCOK ELSŐSORBAN OLYAN HELYEKEN ALAKULNAK KI, AMELYEKET FIATALOK LÁTOGATNAK: GÓLYATÁBOROK, SZÓRAKOZÓHELYEK, ESKÜVŐK.

Bára a szeptember elsejétől hatályba lépő határzár miatt már így is számtalan rendezvény került átszervezésre vagy lemondásra, eddig úgy nézett ki a helyzet, hogy ugyan külföldi fellépő nélkül, de legalább továbbra is megtarthatóak lesznek a bulik. Az utóbbi napok kommunikációja azonban máris több szakmabelit aggodalommal tölt el, sokan egyfajta felvezetésnek telkintik ezeket az akciókat a hamarosan esetlegesen bekövetkező konkrét intézkedés előtt.