Sorban törlik a fesztiválokat a koronavírus miatt

- 3 perces olvasmány
koronavírus fesztivál buli program 
koronavírus fesztivál buli esemény

A koranavírus közelmúltbeli kitörése miatt az Abu Dhabi-ban megrendezésre kerülő Ultra Music Festival jelentette be, hogy törli az idei kiadását. Ráadásul tegnap az Ultra Music Festival Miami is veszélybe került, miután két városi tisztviselő is felszólalt a fesztivál elhalasztása mellett érvelve. Az Ultra szervezői tegnap találkoztak a városvezetéssel, hogy megvitassák az esemény jövőjét. 

MIAMI VÁROSA NEM AKARJA TÖRÖLNI A FESZTIVÁL IDEI KIADÁSÁT, CSAK EL AKARJUK TOLNI AZ IDŐPONTOT EGY KÉSŐBBI DÁTUMRA, AMÍG NEM TUDUNK TÖBBET A KORONAVÍRUS HELYZETÉRŐL.

 – nyilatkozta Joe Carollo a városvezetési bizottság képviselője.

View this post on Instagram

Done #ultra2020

A post shared by Ultra miami (@ultra_miami_) on

A kialakult állapot kezelése hatalmas kihívást jelent a szervezőknek, mivel az eseményt napi 55 000-en látogatják. A rengeteg csalódott jegyvásárló egyébként Francis Suarez polgármestertől vár megoldást, arra kérve őt, hogy cselekedjen a helyzet kapcsán.

A VÁROSNAK HATALMÁBAN ÁLL MEGSZAKÍTANI AZ ESEMÉNYT, AKKOR IS, HA AZ UMF SZERVEZŐI NEM ÉRTENEK EGYET A FESZTIVÁL ELHALASZTÁSÁVAL.

– nyilatkozta Francis Suarez, Miami polgármestere

A megbeszélés végül egyértelműen a fesztivál elhalasztásának bejelentésével zárult, azonban az új időpontról a városi tisztviselők még nem tájékoztattak senkit, mivel a jogászok még vizsgálják a határozathoz kapcsolódó jogi kérdéseket, ideértve a késés hosszát is. Egyébként 1999 óta ez az első olyan eset az Ultra Music Festival történelmében amikor nem abban az időpontban zajlik majd le, ahogyan azt előzőleg eltervezték.

A döntést természetesen a résztvevők biztonságának szem előtt tartásával hozták meg, azonban ez nem teszi könnyebbé annak a ténynek a lenyelését, hogy a különböző országokból érkező partyarcok már több száz vagy ezer dollárt elköltöttek a lefoglalt repülőjegyekre és szállásokra. Persze a fellépők a fesztiválon játszó DJ-k is hasonlóan szenvednek, mivel az UMF nem csak az EDM fesztiválszezonjának a kezdete, hanem a világ egyik legfontosabb fesztiválja is.

A DJ-k így reagáltak a hírre.

Dj Snake:

ULTRA MIAMI 🙁

Zedd:

NEEEEEEEEEEEEEEE…. 🙁 

Tamele Impala:

TEHÁT TÖRÖLTÉK ULTRA-T, ….DE AZ EMBEREK TOVÁBBRA IS ODAUTAZNAK, ÉS AZ ÖSSZES TÖBBI PARTY-RA ELMENNEK, MI A LÉNYEG?

Marshmello:  

ÉS TI MIND NEVETETTEK, HOGY ÉN SISAKOT VISELTEM….

A helyzet a franciáknál is kiélezett, ott a hamarosan megrendezésre kerülő Tomorrowland téli kiadása került törlésre a mai napon, hasonló okokra hivatkozva.