Kizárólag hazai előadókkal történne meg idén a fesztiválszezon?

- 2 perces olvasmány
koronavírus fesztivál szezon 2020
koronavírus fesztivál szezon 2020

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója ennek lehetőségét boncolgatta.

Külföldi fellépő mentes fesztiválszezont szorgalmaz a kormány, szóval ha mégis megkapjuk a fesztivál szezonunkat, az bizony nem fog egyezni eredeti várakozásokkal. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója legalábbis erről beszélt pénteken közzétett podcastjában. 

AZT GONDOLOM, NYUGODTAN KIJELENTHETJÜK, HOGY MAGYARORSZÁGI NYÁRI FESZTIVÁLRA NEVES KÜLFÖLDI ELŐADÓ NEM FOG ELJÖNNI.

Elmondása szerint folyamatosan zajlik az egyeztetés a hazai fesztiválok szervezőivel, de az amerikai és európai előadók menedzsmentjével kapcsolatban gondok adódtak, így a kormány arra ösztönzi a magyar rendezvények szervezőit, hogy csak hazai előadókkal szervezzék meg a fesztiválokat. Ez nem csak a haldokló turizmust serkentheti, de a fellépések nélkül maradt magyar zenészeknek is hatalmas segítség lehet. 

AMENNYIBEN A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET LEHETŐVÉ TESZI, A MAGYAR KORMÁNY MINDEN TÁMOGATÁST MEG FOG ADNI AZOKNAK A NYÁRI FESZTIVÁLOKNAK, AMELYEK, ALAPVETŐEN MAGYAR MŰVÉSZEKET FOGNAK FELVONULTATNI.

Persze ez nem jelenti azt, hogy fixen lesz fesztiválszezon. Guller bizonytalan volt az olyan nagyszabású fesztiválok, mint a Sziget vagy a Balaton Sound esetét illetően, hiszen nem biztos, hogy kivitelezhető az átütemezés és az átállás csak hazai előadókra. 

Forrás: Index