Len Faki politikai állásfoglalása alaposan kiakasztotta a követőit

- 3 perces olvasmány
len faki trump politika techno kultúra

len faki trump politika techno kultúra

Len Faki a sötétebb techno ütemek egyik legjelentősebb alakja, így aligha kell bemutatni a hazai közönségnek. Szerencsére már felépült tavaly nyári műtétje óta és nem csak a lemezjátszók mögé tért vissza, de a közösségi média platformok hírvonalára is. 

Pár napja Len, Facebook oldalán osztott meg egy képet, amely egyértelműen politikai állásfoglalását volt hivatott kinyilatkoztatni. Konkrétan Trump-ellenesnek mondható a poszt, amivel bár a legtöbben egyetértettek, számos negatív hangvételű komment is érkezett. Sokan kifogásolták, hogy ő, mint művész miért szól bele a politikába és ezekre válaszul fejtette ki véleményét egy újabb posztban. 

Chicago 2016 due presidential elections

Zveřejnil(a) Len Faki dne Neděle 7. června 2020

Len rámutatott, hogy az elektronikus zenei szcénát nagyban befolyásolja az aktuális politikai és társadalmi helyzet, hiszen maga a techno kultúra is a liberalizmusban és az ilyen jellegű szociális problémákban gyökerezik. Ez az egész nyilván a jelenlegi amerikai helyzetre reflektál, így a diszkrimináció témáját is kifejtette a német művész:

EGY DÉL-NÉMETORSZÁGI BEVÁNDORLÓ CSALÁDBÓL SZÁRMAZOM, ÍGY NEM ISMERETLEN SZÁMOMRA A DISZKRIMINÁCIÓ. SOSEM FOGOM ELFELEJTENI, HOGY MILYEN ÉRZÉS AMIKOR A TÁNCPARKETTEN, ELFOGADNAK, BŐRSZÍNTŐL, SZÁRMAZÁSTÓL ÉS NEMI IRÁNYULTSÁGTÓL FÜGGETLENÜL. AZ A SZABADSÁG ÉS AZ EGYENLŐSÉG HELYE, AHOL MINDENKIT EGYESÍTETT A ZENE. EMIATT MINDIG IS ÚGY ÉREZTEM, HOGY MEG KELL VÉDENEM EZT A SZCÉNÁT ÉS MINÉL TÖBB EMBERREL MEG KELL ISMERTETNEM ANNAK SZELLEMÉT. EZ NEM CSAK A ZENÉRŐL SZÓL, HANEM A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRÓL ÉS A VÁLTOZÁSOKRÓL IS.

i don´t want to react to each negative comment from yesterday but still, i want to get some things straight. freedom of…

Zveřejnil(a) Len Faki dne Pondělí 8. června 2020

Ezek után kijelentette, hogy akik nem értenek ebben egyet vele, és akik a gyűlöletet és az erőszakot terjesztik, azokat nem látja szívesen, sem az oldalának követői között, sem a táncparketten. Len Faki tehát magánemberként és közszereplőként is állást foglalt a George Floyd fiaskó és a jelen politikai helyzet kapcsán, ami nyilván megosztotta a népet ezúttal is, pedig Len pont arra akart rámutatni, hogy nem kéne tovább növelni a szakadékot az egyes csoportok és emberek között. A különbségek helyett inkább a hasonlóságokra kéne fókuszálni.