Egyedi a zenei világom, így gyakran nehézségekbe ütköztem

- 4 perces olvasmány
plusbeats_lexer_dj_zene 
Lexer dj zene 

Lexer már abszolút a mai kor művésze, aki a közösségi oldalak által került be a köztudatba, na persze nem érdemtelenül, mert nem valami előre megtervezett gerillamarketing kapcsán figyeltek fel rá, ő a felületeket az általa írt zenék terjesztésére használta, nem pedig önmaga fényezésére.

„Azt hiszem nagyon szerencsés vagyok, mert én még elkaptam azt az utolsó időszakot, amikor a közösségi felületeken valóban el lehetett érni a rajongóidat, de még a jövendőbeli érdeklődőket is, pusztán azzal, hogy megosztottad az általad írt zenét. Manapság ez már lehetetlen küldetés. Sokszor fizetett hirdetéssel sem jut el minden követődhöz a tartalom.”

View this post on Instagram

black and white 📸 @photonoir.ch

A post shared by Lexer (@lexer_official) on

Mindez 2012-ben történt, a zene pedig, amiről szó van természetesen a Band of Horses-The Funeral  remixe, ami jelenleg közel két és fél milliós lejátszásnál tart, de további négy szerzemény is egymilliós lejátszás felett jár abból az évből, szóval egyértelműen nem valami véletlen folytán került az érdeklődés középpontjába a lipcsei születésű producer.

„Meglehetősen egyedi a zenei világom, és annak ellenére, hogy sokan tudnak vele azonosulni, kiadói oldalról gyakran nehézségekbe ütköztem a megjelenéseket illetően, így aztán az jutott eszembe, a velük való megegyezésre fordított időt azzal is tölthetném, hogy saját kiadót alapítok. Ez már így önmagában jó ötletnek tűnt, az meg, hogy mások zenéinek a megjelenésében is tudok segíteni már csak ráadás.”

Szerencsének tartja magát, hiszen, mint többször is nyilatkozta a hobbyja, vagyis a zene a munkája, ami nagyban megkönnyíti a hétköznapi teendők elvégzését. Ezek a háttérfeladatok, mint a stúdiózás, technikai fejlődés és zenei trendekben való naprakészség igencsak türelmet próbáló folyamatok összessége, amik eredményes abszolválása csakis a zene iránti feltétel nélküli szeretete és elkötelezettsége mellett lehetséges.

„Mindamellett, hogy az olyan kevésbé látványos háttértevékenységek, mint a soha véget nem érő stúdiózás, a fellépésekkel járó tervezés és döntéshozás vagy kiadó igazgatás, jó pár igazán kellemes tevékenységgel is jár ez a hivatás. Imádok utazni, új emberekkel találkozni és új dolgokat tanulni, ezek a hatások mindig inspirálnak és nem csak szakmailag, emberileg is.”

Az utóbbi években bőven volt lehetősége mindenféle tapasztalatokra szert tenni, kiváltképp a Dél – Amerikai vagy az ázsiai turnéja kapcsán, ahol Európához, illetve az általa addig ismert világhoz képest egy merőben új környeztet ismerhetett meg, annak a szép és kevésbé szép, de mindenképp reális oldalával. Az utazások alatt őt ért hatások személyiségében is megváltoztatták, saját bevallása szerint abszolút jó irányba.

„Például egy chilei kiruccanás, egy kör a Fülöp-szigeteken vagy annak fővárosában, Manilában egyrészt igazi kultúrsokk, másrészt ráébreszt arra, hogy az, ami nekünk természetes az ott sokszor nem létezik vagy sokak számára elérhetetlen. Ezek a tapasztalatok engem is megtanítottak értékelni azt amim van, és sokkal türelmesebbnek is lenni, mert egyébként összehasonlítva, sokszor tényleg nevetséges dolgokon stresszelünk, a világ ezen oldalán.”

A másfél éve megjelent második szerzői albuma, Against The Current már a nevében is ezt az üzenetet hordozza, és a 15 track nagyobb része is utal valamilyen formában az „árral szemben” életérzésre, amit egyébként március 14-én az egykori Tesla, manapság Story néven futó klubban, a Budapest Calling szervezésében, az Indigo Theory, Davko és Németország új feltörekvő tehetségének Ben Böhmer live produkciója mellett élőben is meg lehet majd tapasztalni.

A nemzeti ünnepünk előestéjén tehát nem túlzás azt állítani, hogy egy éjszakára, Berlin, Budapestre költözik, amire, már csak a hely korlátozott befogadóképessége miatt is, mihamarabb érdemes lecsapni elővételben a belépőkre.

Forrás: IAATM, Faze mag., Maywayoflife