Jody Wisternoff 4 zenetörténeti pillanata

- 3 perces olvasmány
lock klub jody wisternoff dj producer
lock klub jody wisternoff dj producer

Hip – Hop-al kezdődött, alig tizenévesen, aztán a ’90-es évek rave korszaka végleg pályára állította Jody Wisternoff-ot, aki az utóbbi évtizedekben, különböző formációkban, partnerekkel és egyedül is számtalan emlékezetes zenét tett össze. Most ezek közül választottuk ki az 4 legnagyobb jelentőséggel bíró darabot, amelyek valamilyen formában alapvetően határozták meg a bristoli Dj – producer karrierjét.

Az 1992-ben napvilágot látott X-Psych-Ting-et minden bizonnyal pont az előbb említett rave korszak ihlette, a számban hallható szkreccselés pedig a szintén akkoriban abszolvált DMC bajnokság, ugyanakkor a tört ütemek valószínűleg még igen csak forradalminak számítottak. A dallamvilág pedig egyértelműen a későbbi Way Out West hangzásvilágot idézi, így ez a track minden szempontból alapdarabnak számít, ami több ponton is megelőzte a korát, és amiből a ma már jól ismert Jody Wisternoff hangzás megszületett.

A ’90-es évek közepén alapított, egykor meghatározó kiadónak számító, Distinctive Records-on jött ki 2005-ben a Cold Drink Hot Girl track, ami olyannyira időtálló darabnak bizonyult, hogy a rá hét évre, a 2012-ben megjelent szerzői albumára, a Trace We Blaze-re is felkerült. Az album egyébként már az Anjunadeep-nél jelent meg, amelyik kiadóhoz, azóta is szorosan kötődik.

Ide a belépőt a Lassoo EP jelentette. A könnyed dallamvilággal és laza alappal dolgozó darab igencsak mély nyomott hagyott a kiadóban, ami nem is meglepő, hiszen gyakorlatilag egy az egyben az általuk képviselt hangzásvilágot hozza.

Míg a 2000-es években Nick Warren jelentette a stúdiópartnert, addig napjainkban ez a személy James Grant. Vele a kollaboráció hat éve indult, 2013-ban együtt tették össze a Anjunadeep 5. mixlemezét. Ez olyannyira jól ment nekik, hogy a kiadó további négy alkalommal is rájuk bízta a feladatot, miközben jó pár közös remix is napvilágot látott. Ilyen előzmények mellett aztán már egyértelmű volt a közös megjelenés, amire idén februárban került sor, a Dapple EP-vel. Igazi bólogatós darab született, klasszikus progi hangzásvilággal, aminek dallamvilága folyamatosan egyensúlyoz a sötétség és a remény szűk mezsgyéjén.

Valami hasonló utaztatásra számíthatunk majd május 10-én is, a Lock klubban, ahová a Lock The House záró bulijának headlinereként érkezik Jody Wisternoff, hogy Chriss Ronson, az Indigo Theory és Sam Monori társaságában, igazán emlékezetes estével zárja a klub idei évadát.

A kedvezményes belépőket itt lehet beszerezni, hangolódni pedig az alábbi mixel érdemes: