Növények, minimal house: megelevenedik a városi dzsungel

- 3 perces olvasmány
lock stabil michael james ritmus növény
lock stabil michael james ritmus növény

A tökéletes dallam, a megfelelő irány, a kivételes hangzás folyamatos kutatása nem csak a szenvedélye, de a sorsa is. Így szól Michael James zenei hitvallása nagyon röviden, hosszabban pedig az egy évtizedes karrierje mesél, kiadványokkal a Constant Sound, az Arupa Music, a Mulen Records, na meg a MoniqueMusique kiadókon. És akkor ott van még a The Zoo Project rezidencia is, illetve Ibiza szuperklubjai.

Azon ritka, mai Dj – producerek közé tartozik, akik életüket nem a közösségi médiában élik, hanem a klubokban és a stúdióban, mindig a produkcióra koncentrálva. A szakmában eklektikus stílusával szerzett nevet, hiszen a 4/4-ket úgy válogatja, illetve keveri a dub, minimal, house és techno elemeit mint azt kevesen tudják. Legendás, minimum 5 órás szettjei a közönség soraiban is elismerésre találnak, miközben az Apollonia trió, Barac, Dubsons, Dana Ruh, Enzo Siragusa, de még Ricardo Villalobos támogatását is élvezi.

Megjelenéseivel már jó pár éve felhívta magára a figyelmet, ám karrierjében új mérföldkövet jelent a múlt évben megjelent debütáló album.

A 7 tracket tartalmazó, kizárólag bakeliten elérhető Winds Of Change a Constant Sound gondozásában látott napvilágot, de nem mindenki számára. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne elérhető bárki számára, inkább azt, és ezt sugallja a formátum is, hogy inkább azoknak készült, akik igazán értékelik a különleges hangzást.

Michael James esetében ez nem valami marketingfogás, itt tényleg átlagon felüli, vájtfülűeknek szóló produkcióról van szó, ami ettől függetlenül rendkívül szórakoztató is egyben.

Hogy ez mennyire igaz, az május 17-én a Lock klubban csekkolható, ahol mellette hallható lesz még a román minimál szcéna egyik megkerülhetetlen tehetsége, a Midi klub és Mioritmic fesztivál rezidens RQZ is. Nehezen meghatározható, sokrétű hangzásvilágát ő maga a jazz,az  ambient, az űr
és az emberi természet együttállásából létrejött egyvelegként írja le. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt például az alábbi, nagyon friss podcastból derülhet ki:

A délelőtt 10 óráig pörgő bulin fellép még Khristian KViktor UdvariDavid Mole és a Nupar duó is. A Lock ezen az éjszakán extra ütősen fog szólni a jelentősen megnövelt Martin Audio hang által, mindamellett, hogy extra virágos is lesz, a szervezők által elhelyezett növényeknek köszönhetően, amelyek a buli organikus dekorációját hivatottak biztosítani.

Te, a bejutásodat pedig itt biztosíthatod, a hónap egyik, ha nem a legkülönlegesebb hangulatú bulijára.