Akár három szettet is játszom egy nap alatt

- 4 perces olvasmány
loco dice cinematiné rio budapest 2019

Valószínűleg nem sok elektronikus zenei producer mondhatja el magáról, hogy az eredményes hip hop karriert maga mögött hagyva egy másik zenei világban is sikeres lett, ahogy valószínűleg azt sem, hogy Snoop Dogg vagy Ice Cube elismeri és rajong a zenéjéért, Loco Dice viszont nagyon is!
A hip hop-os gyökerek természetesen nem tűntek el, ahogy mondja, egyszerűen arról van szó, hogy techno vagy house, a zenében művészileg sokkal inkább ki tud teljesedni. Az, meg hogy mindezt esetleg ötvözni is lehet, a végtelen lehetőségek széles tárházát jelenti.

„Úgy néz ki, hogy mostanában a house újra felfedezi magának a szövegekben és a szövegelésben, tehát a hip hop-ban, vagy a rap-ben rejlő lehetőségeket. Ebben semmi újdonság nincs, a Masters At Work, Dj Sneak vagy Armand Van Helden mindig is használták ezeket az elemeket a zenéjükben. Számomra pedig teljesen természetes volt mindig is, hogy egy ütős zenét valami jó rap betéttel lehet csak igazán fokozni.”

Loco Dice-re egyébként is jellemző a rendkívüli nyitottság, a számára küldött demokat állítólag egytől egyig meghallgatja, és ami elnyeri tetszését, azt stílustól függetlenül, akár játssza is a szettjeiben. Ez a szemlélet a teljes Desolat csapatra jellemző, ami elengedhetetlen is, mivel a ruhatervezéstől a zenék írásáig, általában minden kreatív tevékenység csapatban történik.

„Nagyon sokat utazom, de szerencsére ez nem teherként élem meg, mert számomra az utazás jelenti az inspirációt. És nem csak zeneileg. A különböző helyeken ért hatások nagyban befolyásolják az összes futó projekt kimenetelét. Egy – egy turnét követően szeretem megosztani az utazás alatt ért hatásokat a csapatommal, akikkel utána közösen teszünk össze zenéket, a ruhaterveket vagy akár a Desolat látványvilágát.”

Az éves szinten, több mint 100 fellépés fizikailag és szellemileg is rendkívül megterhelő, mindezt ellensúlyozandó különböző küzdősportokat űz. Korábban elkötelezett „kung fu harcos” volt, pár éve pedig felfedezte magának a thai boxot, amit azóta minden februárban, a sport szülőhazájában gyakorol pár hétig, miközben meditál és teljes egészében lekapcsolódik a mindennapi életéről.

„A zene óriási szerelem, de valahol munka is, amit én 100%-on tolok, így muszáj néha szünetet tartani, különben rámegy az ember. Bármennyire is élvezem az utazást és a fellépéseket ezek intenzitása sokat kivesz belőlem. Év közben is igyekszem sportolni, mindezt azonban csak valami igazán intenzív regenerálódás tudja ellensúlyozni. Számomra ezt, az a pár hetes thaiföldi szünet jelenti, ami után úgy érzem teljesen újjá születek.
Megfelelő kondival bármi lehetséges, akár három szettet is játszhatsz egy nap alatt.”

És, hogy mit jelent számára az elektronikus zene és kultúra:

„A zenével nem oldható meg a világ összes gondja, de mindenképp menekülési útvonal lehet a mindennapok gondjai elől. Hiszek a zene társadalomkovácsoló erejében, ahogy abban is, hogy egy jó bulit követően, hazafelé menet a klubból jobb emberé válunk. Számomra ez a környezet mindig biztos pontot jelent, mert a táncparketten mindegy, hogy honnan jöttél, milyen vagy, mit gondolsz, hiszen csak a zene számít.”

Ez pont így lesz április 27-én is a Rio-ban, ahová Loco Dice egy év elteltével tér vissza, hogy a Cinematiné vendégeként egy újabb emlékezete s délutánt vágjon, a bulira látogatók talpa alá.
Rajta kívül pedig Raul Rodriguez, James Cole, Jaffa Surfa, Andras Garay és Rizkid gondoskodik a hajnalig tartó pörgésről.

Belépőt, elővételben ide kattintva lehet váltani.

Forrás: Festicket, Nssmag, Miami New Times