Lokál Beats: Yamina

- 5 perces olvasmány
lokál beats yamina tehetség külső dj karirrier
lokál beats yamina tehetség külső dj karirrier

„Nem titok, hogy a Vertigo és a Mundo tulajainak köszönhetően álltam először a keverőpult mögé, az ő ötletük volt, hogy kitanítanak. Szerettek volna egy kezdő női DJ-t, aki teljesen az ő nevelésük. Fél éven keresztül, heti két napot jártam be, hogy tudjak gyakorolni, majd hat hónappal később már az első megmérettetésem is megvolt, „laza” 1800 ember előtt, a Mundóban.”

Yamina, ahogy bemutatkozójában is olvasható az ország egyik legtechnikásabb újgenerációs dj-je, a cukigyárból elmenekült energiabomba, akit pár éve valóban a győri Vertigo klub üzemeltetői karoltak fel.  Az általuk biztosított lehetőséggel élve sajátította el a mixelés technikáját , de ezen felül is sokat köszönhet nekik, például első rezidensi állását. Tehetsége mellett kitartása is kellett ahhoz, hogy immáron 4 éve a hazai elektronikus zenei szcéna meghatározó alakjává lépjen elő, aki az ország számos pontján és külföldön is gyakran látott vendég.

 

Posted by Yamina on Saturday, September 29, 2018

 

Igazi fordulópontot jelentett az életében, amikor a New Yorker ruházati cég meghirdetett egy nemzetközi DJ versenyt, amire bárki jelentkezhetett egy 20 perces mix feltöltésével. A számtalan lehetőségekkel kecsegtető megmérettetés a győztesnek, többek között európai turnét, Románia egyik legnagyobb fesztiválján, az Untold Festival-on való fellépést, továbbá egy booking szerződést is kínált ,a Sushi 3000 ügynökségnél, akik a legnagyobb elektronikus zenei szereplőket menedzselik.
Yamina mindezt el is vitte, ugyanis az Akvárium Klubban tartott regionális verseny mellett, a végső megmérettetésnek számító, bécsi döntőtbenis győzedelmeskedett.

„Egy élmény volt, hogy kiválasztottak Budapesten, habár a lábamat eltörtem egy héttel előtte, de úgy gondoltam, hogy kit érdekel?. Kicsit nehezebb volt teljesíteni, de mindent beleadtam. Megfogadtam, hogy a döntőben egy szabályt fogok követni: Önmagamat adom!”

Nem csak a karrierje, a neve is különleges eredetű. Egyik barátja ajánlotta, ezt, az arab világban a 90-es évek elejétől használt keresztnevet, amelynek kezdő, “J” betűjét “Y”-ra cserélve született meg  az összetéveszthetetlen Djane név.

 

Posted by Yamina on Monday, May 21, 2018

 

A zene szeretete mellett, Yaminának csak az ananász rajongása nagyobb.  Az ananász őrület onnan ered, hogy a kedvenc gyümölcsét, eleinte a havi podcast sorozatához használta grafikaként, mostanra már a produkciójának alapkelléke, amit boldogan dobál a tömegbe, pontosan úgy, ahogy Aoki a tortákat.

„Nagyon szeretem az ananászt, van is egy tetkóm, imádom az ízét, illetve nagyon sokáig fájt a pocakom és tudtam, hogy az ananász az egyetlen dolog, ami megnyugtatja. Nagyon a szívemhez nőtt, mert gyógy gyümölcsként tekintettem rá.”

 

 

Gyakran előfordul, hogy adott női DJ-t nem a tehetsége, hanem a külseje alapján ítélnek meg, amire jó pár, a történelembe csak  topless Dj-ként bevonult, de azóta már rég feledésbe merült példa csak tovább erősített, de Yamina biztosan nem tartozik közéjük. Saját bevallása szerint is nagyon odafigyel a megjelenésére, még véletlenül sem szeretné ha nem az általa játszott zene alapján ítélnék meg.

„Gyakran tapasztalom, hogy rossz szemmel néznek rám egyes partykon, éppen ezért soha nem jelenek meg magassarkúban és kivágott ruhákban, nehogy a külsőségek alapján ítéljenek meg.”

 

 

Külsőségekben lehet, hogy visszafogottabb vonalat képviseli,  zenei szempontból viszont annál sokszínűbb, a Chicken Souptól kezdve az Al Pacinon keresztül a Curbi remixekig mindent előszeretettel játszik, így pihenésre aligha van időnk 1-1 showja alatt.

„Emlékszem kint játszottam (A német Bootshausban), What So Not lépett fel utánam és beraktam egy electro house remixet, ami nem is érdekelte őket, inkább a kemény dubstepre őrültek meg, itthon tényleg nem játszok ilyeneket, de ott muszáj volt.”

Yamina nem csak Kölnben, hanem többek között a Sziget Fesztiválon vagy a Balaton Soundon is szórakoztatott, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy folyamatosan járja az országot a legnagyobb party sorozatokkal karöltve, hogy pontosan mikor és merre azt ide kattintva láthatod, közben pedig  rendszeresen pörget a Music Fm, Music Killers műsorában is.

 

Music Killers Live🍍😍

Posted by Yamina on Wednesday, September 19, 2018

 

Yamina szerint, a sikeres Dj karrier receptje

Forrás: Djmag , Offmedia