A hónap végén nyit Londonban egy elektronikus zenei kiállítás

- 2 perces olvasmány
london elektronikus zene kiállítás múzeum 
london elektronikus zene kiállítás múzeum 

Elektronika: Kraftwerk-től a Chemical Brothers-ig. Ez volt a kiállítás neve és eredetileg április elején nyitott volna, illetve július végén zárta volna kapuit. Úgy tűnik tehát, hogy pontosan ennyi időt csúszott az egész a korona miatt, ugyanis ezúttal július 31-re tervezik a nyitást a londoni Design Múzeumban. 

Az elektronikus zene hipnotikus világa kerül tehát gorcső alá, miközben felfedezhetjük annak globális hatását az undergroundtól a mainstream-ig. Mellesleg olyan jelentős alakok is részt vesznek a projektben, mint Jeff Mills, Ellen Allien és Jean-Michel Jarre.

A KIÁLLÍTÁS MEGLÁTOGATÁSÁVAL LEHETŐSÉGED VAN BELÉPNI A THE CHEMICAL BROTHERS ÁLTAL MEGÁLMODOTT VILÁGBA, AHOL SPECIÁLIS FÉNYEKKEL LÉTREHOZOTT LÁTVÁNY ÁLTAL, EGY MAGÁVAL RAGADÓ 3D-S ÉLMÉNYBEN LEHET RÉSZED. EGY MÁSIK 3D-S ÉLMÉNY IS VÁR, AMI A LEGENDÁS NÉMET ZENEKAR A KRAFTWERK, 50 ÉVES ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI, EGY 30 PERCES SHOWCASE KERETÉN BELÜL.

– szól a felhívás.

A londoni Design Museum-ban, a tárlat látványa, az előzetes információk alapján, tökéletes szinkronban lesz a zenékkel, melyről a francia elektronikus zenei mágus, Laurent Garnier fog gondoskodni.
A látogatók betekintést nyerhetnek továbbá az elektronikus zene és a művészet kiterjedt kapcsolatába, Jeremy Deller és Andreas Gursky munkái a designon (rajzok, modellek, műalkotások) és a divaton keresztül szemléltetik majd mindezt.

A DIZÁJN EGY NÉLKÜLÖZHETETLEN ELEME AZ ÉLŐ SHOW-NAK, AMI NÖVELI AZ ÉLMÉNYT. EZ AZ ÚJ INSTALLÁCIÓ BETEKINTÉST NYÚJT ABBA, HOGY MIKÉNT MŰKÖDÜNK EGYÜTT ADAM ÉS MARCUS (SMITH ÉS LYALL) –VEL A TURNÉINK VIZUÁLIS VONATKOZÁSÁBAN.

– osztotta meg a The Chemical Brothers.

Természetesen komoly biztonsági előírások mellett lesz látogatható, így kötelező lesz a maszk viselete és a social distancing is, de garantáltan megéri betartani ezeket az élményért cserébe. A jegyárak körülbelül 7 000 és 6 000 forint környékén mozognak attól függően, hogy hétköznap vagy egy hétvégi napon látogatjuk meg a kiállítást.

TOVÁBBI INFÓKAT ITT TALÁLHATTOK.