Világraszóló olasz techno

- 4 perces olvasmány
luca agnelli június techno rave hajó
luca agnelli június techno rave hajó

Nem ritka jelenség, hogy a house és deep house műfajában jártas előadók előbb vagy utóbb a technohoz fordulnak és vegyítik a különböző stílusokat, jellegzetességeket. Nem volt ez másképp az olasz Dj és producer, Luca Agnelli esetében sem, aki mellesleg mesterien ötvözi a kortárs techno-t a deep house-os korszakában szerzett tapasztalataival. Ha megnézzük a neveket, amelyek inspirálták őt karrierje során, érthető, hogy miért alakult így a zenei ízlése:

1992-ben kezdtem el lemezlovaskodni és akkoriban Frankie Knuckles, Lil Louis, Todd Terry, Kevin Saunderson, Laurent Garnier, Louie Vega és Carl Craig volt rám nagy hatással. Ugyanakkor imádtam Derrick May, Jeff Mills, Joey Beltram és Robert Hood munkásságát is. Folyamatos evolúción megyek keresztül és ez lökött engem a techno irányába.

Annak ellenére, hogy nem folytatott soha zenei tanulányokat, valóban rendkívüli ügyességgel keveri a deep house elemeit napjaink techno hangzásával. Tökéletes példa erre Moby, Porcelain című számának újraértelmezése, amely a Drumcode színeiben látott napvilágot és egy jó ideig uralta az eladási listákat. A remixhez készült videóban mellesleg teljes egészében Luca szülőhazája és jelenlegi otthona, Toszkána látható.

Jelenleg is a csodás Toszkánában élek. Tökéletes hely a kikapcsolódáshoz. Az Etruria névre hallgató kiadóm is erről a helyről lett elnevezve. A „Porcelain” feldolgozásom videója konkrétan a házam környékét ábrázolja. Varázslatos egy hely még ősszel is.

Amellett, hogy zseniális producer, kiadótulajként is megmutatkozott tehetsége, hiszen az Etruria Beat már 9 éve ontja magából a megjelenéseket olyan nevekkel dolgozva együtt, mint Kevin De Vries,
Dana Ruh vagy a Pig&Dan.

Mindig hű maradtam magamhoz és csak azokat a zenéket adtam ki, amelyek valóban megmozgattak, nem törődve az eladásokkal. Együttműködni fiatal olasz és nemzetközi művészekkel nagyon fontos az meg külön öröm, hogy közben szemmel láthatóan fejlődik a saját és a kiadó hangzása is. Azt is megtanultam, hogy nem számít a producer neve, ha a track jó.

Agnelli kiadójával egyetemben mindig is egy komoly hajtóerő volt az olasz techno szcéna számára. Számos fiatal és új tehetség felfedezése köthető a nevéhez azáltal, hogy platformot biztosított számukra az Etruria Beat által.

Mindig is arra vágytam, hogy létrehozzak egy családias közeget, ahol teret adhatok a művészeknek, akiket kedvelek. Ahol megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, ötleteinket és együtt fejlődhetünk, mert sok fiatal és feltörekvő olasz tehetség előtt fényes jövő áll.

Természetesen nemcsak saját kiadója számára alkot az olasz titán. Az évek során olyan neves kiadók adták ki track-jeit, mint a Drumcode, a Soma, az Elevate vagy az Off Recordings. Legújabb kiadványa viszont egy Tayut Ogni feldolgozás, ami saját kiadóján jött ki. Az eredeti is egy kellőképp hipnotikus darab, de Luca kétségkívül feldobta az egészet energikus stílusával.

Ennél a számnál kifejezetten a mágikus vokál fogott meg nagyon, így próbáltam e köré építeni az egész remixet. Egy-két droppal energizáltam a számot és hozzáadtam a saját stílusom.

Június 9-én élőben is megtapasztalhatjátok energikus stílusát a Supernova Techno csapatának jóvoltából megrendezésre kerülő, Rave The Wave eseményen, az Európa Hajón, ahol mellette fellép még Nakadia, Alfred Heinrichs, Niereich, David Temessi, Gaga, Victoria Franches és M_Fourkis.

Belépők erre!

Források: Inflyte, Electronic Groove, EggLondon