Ma startolna el az idei Balaton Sound

- 2 perces olvasmány


Az először 2007-ben megrendezett fesztivál idén 14. alkalommal nyitotta volna meg kapuit a mai nap folyamán, ám a világjárvány következtében, oly sok fesztiválhoz hasonlóan idén elmarad. Az évről évre több tízezer látogatót vonzó megmozduláson idén többek között Kygo, ZHU, Dj Snake, Paul Van Dyk, Deborah De Luca, Mind Against, Danny Tenaglia, Hernan Cattaneo b2b Nick Warren, vagy épp a mai napon fellépő Martin Garrix, Loco Dice, Pan-Pot, Reinier Zonneveld produkcióitól lett volna hangos a Balaton part.

Ráadásul idén utoljára ebben az időpontban, ugyanis Zamárdi önkormányzatának javaslatára, jövőre már június utolsó hétvégéjén kerülhet megrendezésre, helyet cserélve a Volt fesztivál időpontjával. Erről még decemberben beszélt Fülöp Zoltán fesztiváligazgató, ám az azóta történt események alaposan felforgatták az eddigi menetrendet és terveket, így elképzelhető, hogy ez a terv is változhat még időközben.

Zamárdi nem csak a Balaton Sound miatt került fel az utóbbi években a fesztiválozók térképére, kisebb megszakításokkal az ország legnagyobb, tisztán elektronikus zenei fesztiváljának, a B my Lake-nek is otthont adott, amelynek végleges elköltöztetése szintén felmerült korábban. Idén viszont még biztosan itt kerül megrendezésre, ráadásul az eredetileg meghirdetett időpontban, többek között Solomun, Maceo Plex, Kobosil, Carl Cox, Ben Klock, Richie Hawtin, Sven Vath, Charlotte de Witte, Adriatique, Dax J, Adana Twins főszereplésével.