Egyre sikeresebb az ország egyetlen producer találkozója

- 2 perces olvasmány
magyar producer workshop találkozó 2019
magyar producer workshop találkozó 2019

Április 27-én negyedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Producer Workshop találkozó, amit már másodjára kellett új helyszínre költöztetni, mert egyre nagyobb érdeklődés övezi.
A Morrisons Liget után ismét dupla akkora helyszínen, a Hubay Jenő Zeneiskola, profi akusztikai körülményekkel rendelkező előadóterme adott otthont a találkozónak, ahol az előadásokat stúdió minőségű hangrendszer szolgálta. A találkozó ismét rekordot döntött, a megszokott MPW tagok mellett rengeteg új érdeklődő arc érkezett a rendezvényre, és képviseltette magát a hazai zeneipar számos ismert képviselője is, validálva, hogy a rendezvénynek tényleg van szakmai létjogosultsága.

Az előadást Yank kezdte, aki a granuláris szintézisről beszélt a hallgatóságnak.

Őt Tóth Gergő követte a Supermanagement-től, aki a zenekarok managelési lehetőségeiről beszélt Bakonyi Bálinttal.

Majd folytatta a sort Rakonczai Viktor, aki dallamírási tippeket mutatott be, és hozta az énekesnőjét Dianát is, akivel élőben mutattak be pár fogást, a közönség legnagyobb örömére.

Viktort, Johnny K. Palmer és Bánkuti Dani beszélgetése követte, amelyben többek között szó esett, hogy hogyan érdemes a dalszövegírókkal és topline írókkal dolgozni. 

Ezután Somogyvári Dani rakott össze egy teljes zenei ötletet, teljesen a nulláról aminek óriási sikere volt. Végül a sort Silk zárta, egy jazz projekt mixing bemutatásával.

A szünetekben lehetőség volt kipróbálni a legújabb kütyüket a Zaj Studió és a Hitspace jóvoltából. Jelentkezni lehetett a partner iskolák képzéseire, vagy akár regisztrálni az Artisjusba, de még Bánkuti Dani könyvét is meg lehetett vásárolni a szünetben. Természetesen nem maradt el a kapcsolatépítés és ismerkedés sem, a résztvevők között.
A folytatás novemberben várható, ahol újabb szintet kívánnak lépni a szervezők.