Több hazai fesztivál is új időpontban kerül megrendezésre

- 3 perces olvasmány
magyarország fesztivál időpont koronavírus
magyarország fesztivál időpont koronavírus

Abba már mindenki beletörődött, hogy a tavaszi klubszezonnak annyi, viszont már két hónap sincs hátra és indul, vagy inkább indulna a hazai fesztiválidőszak. Jelenleg még nem teljesen tiszta, hogy adottak lesznek-e az egészségügyi körülmények ezek lebonyolítására és amennyiben igen, az elfogadható lesz-e például a külföldi fellépők számára.
A nemzetközi gyakorlat eddig azt mutatja, hogy vagy lemondták az adott rendezvényt vagy jobb esetben, későbbi időpontra került át, illetve jó pár fesztivál esetében továbbra sincs még konkrét döntés.
Gyakorlatilag itthon is hasonló a helyzet, a nyár második felében megrendezésre kerülők szervezői bíznak a helyzet rendeződésében, a kora nyári fesztiválok közül pedig van, amelyik máris későbbi időpontban történő lebonyolítást jelölt meg.

View this post on Instagram

Szevasztok! Reméljük jól vagytok, egészségesek vagytok, és, amennyire lehet, jól viselitek ezt a nagyon nehéz időszakot. Az elmúlt hetekben, ahogy mindenki más is, sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan tovább. Egy ideje már úgy látjuk, hogy az eredetileg tervezett időpontban, júniusban nem lehet Kolorádó, ezért nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy átszervezzük egy későbbi időpontra. A jó hír, hogy sikerült. A 2020-as Kolorádó új dátuma: augusztus 12-15. Sok munkával és egy kis szerencsével sikerült elérnünk, hogy a meghívott fellépőink mindannyian augusztusban is velünk tartsanak. Végtelenül hálásak vagyunk nekik. Csodálatos, hogy ebben a helyzetben a sok hazai és külföldi zenekar, művész, partner és együttműködő mennyi áldozatot hozott, a saját szuper csapatunkról nem is beszélve. Ma még senki sem tudja, hogy milyen lesz a járvány utáni világ, lesz-e olyan, mint régen, vagy valami egészen újat kell felépítenünk. Mi, akik a Kolorádót szervezzük, abban viszont biztosak vagyunk, hogy egy ilyen megrázkódtatás után még sokkal nagyobb szükség lesz szabadságra, közös élményekre, és egy olyan helyre, ahol együtt lehet lenni, koncerteken, bulikban, művészeti előadásokon, vagy csak egy szép réten heverve, egy hatalmas, színes gömböt bámulva. Iszonyatosan várjuk a pillanatot, amikor végre mindez ismét megvalósulhat. Elég hálásak leszünk akkor az életnek. A már megváltott bérletek természetesen érvényesek az új dátumra is. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag nem tarthatjuk meg a fesztivált, mindenki kárpótlásáról gondoskodunk. Minden egyéb, a jegyekkel és a dátumváltozással kapcsolatos, jelenleg rendelkezésünkre álló információt itt találtok: https://kolorado.hu/augusztus . Kérünk titeket, hogy a következő hetekben-hónapokban fokozottan vigyázzatok magatokra és egymásra, viselkedjetek felelősen, és tartsátok be a hatóságok utasításait. Ha jól csináljuk, találkozunk augusztusban! – a Kolorádó csapata

A post shared by KOLORÁDÓ (@koloradofesztival) on

Utóbbiak táborát erősíti az eredetileg júniusra tervezett Kolorádó, ami idén augusztus 12-15 között kerül majd megrendezésre és a Fishing on Orfű is, ami szintén júniusról került át augusztusi időpontra. A kisebb, szinte kizárólag hazai fellépőkön alapuló fesztiválok esetében viszonylag könnyebben működik egy ilyen költöztetés, de a nagyobb, nemzetközi fellépőket felvonultatóak esetében már jóval nehezebb a helyzet, így nagy kérdés, hogy mi lesz a június végére tervezett Volt-al és az egy hétre rá következő Balaton Sound-al.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda és a VOLT Produkció, nemrég a kreatív.hu megkeresésére úgy reagáltak, hogy egyelőre jelenleg is dolgoznak a hozzájuk tartozó fesztiválokon, minden esetleges változásról kommunikációs felületeiken fognak majd beszámolni.
Az ő esetükben a Sziget és a B my Lake fesztiválok változatlan lebonyolítására van nagyobb esély, bár itt a hazai viszonyok mellett továbbra is kérdés, a külföldi fellépők hozzáállása.

A Bánkitó, a Campus és az EFOTT fesztiválok szervezői jelenleg még kivárnak és bíznak az eredeti időpontban történő lebonyolításban, mivel számukra a fellépőik átszervezése nem tűnik opciónak, mindamellett, hogy logisztikailag is kihívást jelentene az esetleges új időpont.
Velük együtt a további fesztiválok esetében is a következő hetek adnak majd végleges választ a rendezést illetően, miközben csak reménykedni lehet a pozitív végkimenetelben, ugyanis itt most nem csak a szórakozás a cél, hanem több ezer ember megélhetése is a tét.