Szeptemberben nem lesz külföldi fellépős buli itthon

- 2 perces olvasmány
magyarország szeptember covid 19 buli dj 

magyarország szeptember covid 19 buli dj 

Már napokkal ezelőtt felröppent a hír, hogy szeptember 1-től változni fognak a jelenlegi, a vírus alakulása kapcsán bevezetett szabályok, a tegnapi nap folyamán pedig a konkrét intézkedésekre is fény derült. 

SZEPTEMBER ELSEJÉTŐL A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE NEM LÉPHETNEK BE. A KÜLFÖLDRŐL HAZATÉRŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK PEDIG 14 NAPRA KARANTÉNBA KELL VONULNIUK. EZT ÚGY TUDJÁK LERÖVIDÍTENI, HA KÉT NAPON BELÜL KÉT NEGATÍV TESZTET IS BEMUTATNAK.

– jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ezek alapján azt is mondhatjuk, hogy a kisebbik rossz történt meg, már ami a bulikat illeti, hiszen a jelenleg érvényben lévő létszámkorlátozás nem került szigorításra, pedig több szakmai szereplő is erre számított.
Hozzá kell tenni, hogy ez még bármikor változhat, a határzár feloldása viszont legkorábban októberben történhet meg. Ez azt jelenti, hogy a következő hetekben, a külföldi fellépővel meghirdetett bulikon, ezek a művészek nem fognak tudni megjelenni, így azok ismételten elmaradhatnak, más időpontban kerülhetnek megrendezésre vagy kizárólag hazai fellépőkkel kerülhet megvalósítsra.

Mindamellett, hogy most egy ideig nélkülöznünk kell határon túli kedvenceinket, soha nem látott lehetőség nyílik a hazai Dj-k és producerek számára, akik ha ügyesen használják ki ezt az időszakot komoly előrelépéseket tehetnek karrierjükben, ami akár biztos alapot is jelenthet a későbbiekben, ha már minden visszaáll a megszokott rendbe. 

Nem csak itthon, számos európai országban hoznak drákói szabályokat a vírus terjedésének megfékezése érdekében:

https://plusbeats.net/durva-buliszabalyozas-lep-ma-eletbe-zurichben/