A DJ aki mainstreamebb irányba terelné a technot

- 2 perces olvasmány
mainstream techno zenaipar 2019

mainstream techno zenaipar 2019

Regal úgy gondolja, hogy a techno műfaja több figyelmet érdemelne. Az idei Szigeten is fellépő spanyol Dj meggyőződése, hogy a techno-t játszó és készítő előadók nem elég sikeresek. Egy Facebook posztban fejtette ki véleményét, ahol kitért arra is, hogy egyesek szerint túl mainstream a zenéje manapság, majd azt is, hogy a techno egyre nagyobb szerepet tölt be a zeneiparban és előbb-utóbb a rap-hez hasonlóan felemelkedik.

A techno sokkal nagyobb biznisz is lehetne. Jelenleg a rap számít mainstream-nek, egy műfaj, ami a gettóban született és most dollármilliókat termel. Közismert, hogy a zenei korszakok folyamatosan váltakoznak, és amikor a rap hanyatlásnak indul, a mi dolgunk lesz, hogy a technot naggyá tegyük.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a tv reklámok is sűrűn használnak manapság gagyi, „újraértelmezett” technot. Helyettük készülhetne valódi techno a brand-ek számára, amik megfelelően képviselhetnék a közösséget, mert máris sokan érzik és be is szálltak a buliba.

A divatmárkák és tv reklámok sz*r zenéket használnak és technonak nevezik azt. Adjunk nekik igazi technot! Mi vagyunk a következő generáció, ébredjetek fel! Nem csak az a dolgunk, hogy átalakítsuk a műfajt hanem az is, hogy terjesszük azt és hatással legyünk az újabb generációkra. Sokan akartok undergroundok maradni, de amikor csak 50-en vannak a klubban, panaszkodtok.

Érdekes témákat boncolgat posztjában és bár sokan kiakadnak a mainstream kifejezés hallatán, nem téved sokat. A techno már elkezdte beinni magát a köztudatba, szóval nem baj, ha a műfaj valódi képviselői vezetik a menetet. Miért ne részesedhetne az underground szcéna is a sikerből? Nyilván nem az EDM robbanás vonalon kellene haladni, úgy is lehet forradalmat csinálni, hogy közben nem hígul fel a szcéna, de széles körben népszerűvé válik, akár azáltal, hogy olyan felületeken is megjelenik, ahol eddig a kommerszebb dolgok pörögtek.