Marihuana nagyköveti állást hirdettek meg

- 3 perces olvasmány
marihuana fű nagykövet állás hirdetés

Manapság egyre szélesebb körben kerül elfogadásra a marihuána, na persze nem idehaza, hanem az Egyesült Államokban. Az USA-ban történt legalizálás hatására Kanada is „beállt” a sorba és Hollandiához hasonlóan, üzletekben beszerezhetővé tette a marihuánát. Akár az orvostudományban akár a rekreációban a marihuánából divat lett az USA-ban. Divatból alkalmazzák orvosok, divatból élnek vele a fiatalok és, mint kiderült, a divatot követve hoznak döntéseket vele kapcsolatban a politikusok is. De nem csak a fűre, hanem a zöld növényből készített termékekre is hirtelen igény  fogalmazódott meg az Egyesült Államok piacán, így nem csoda hogy a növekvő kereslet párhuzamosan munkahelyeket is teremt

Jelenleg az USA 29 államában legális a marihuána valamilyen formájának orvosi célra történő felhasználása. A tavaly januári legalizálást követően pedig Kalifornia lett a hetedik olyan állam, ahol nem számít törvénybe ütközőnek a kannabisz rekreációs, vagyis élvezeti fogyasztása. Egy év alatt Kalifornia világ legnagyobb legális marihuána piacává nőtte ki magát. Az állam marihuána eladásokból származó bevétele 2018-ban meghaladta a 2,5 milliárd dollárt, idén pedig várhatóan a 3,1 milliárd dollárt is túllépheti. Egyébként a fű illegális feketepiacának értéke Kaliforniában, egyes elemzők szerint még ennél is nagyobb, 8,7 milliárd dollárra rúghat, az Arcview piackutató cég adatai szerint pedig az Amerikai Egyesült Államok legális fű piaca 47,3 milliárd dollárra nőhet az elkövetkező nyolc évben.

Az elemzők szerint tehát valószínűsíthető, hogy 2020-ban is tovább növekszik majd az zöld növényből készített termékek forgalma. Ezért nem meglepő, hogy a Heavy Hitters elektromos cigi porlasztókat gyártó amerikai cég, sem akar kimaradni a jóból. 

A vállalat joggal pályázhat a világon meghirdetett leglazább állás címére, mivel olyan pozíciót kínál, amiben marihuána szívásért és a cég termékeinek népszerűsítésért 1200 dollárt (kb: 367.000 Ft-ot) vihetünk haza havonta, mindamellett, hogy a társaság még további 500 dollár (150.000 Ft) értékig támogat bennünket termékeivel. Persze a cég termékeinek hirdetése nemcsak a közösségi oldalakon történik, hanem a legnagyobb cannabis eseményeken és zenei fesztiválokon Kalifornia szerte, így az állásra pályázó fűszívó munkaerőknek utaznia is kell, melynek költségeit a cég teljes mértékben állja. 

A Heavy Hitters a pályázók közül végül 20 nagykövetet fog kiválasztani. A jelentkezés November 23-ai határidővel lezárult ugyan, viszont a jelöltekre a vállalat Instagram oldalán bárki szavazhat amennyiben #HHOriginals hastegre rákeres. Az állás szerencsés elnyerőinek, mi innen is sok sikert kívánunk, és reméljük, hogy betépve is emlékezni fognak arra, hol vannak, és mit is keresnek ott.