Így volt: Max Cooper @ Terem

- 4 perces olvasmány
max cooper terem budapest 2018
max cooper terem budapest 2018

A WeAreCre8tion csapat komoly lendületben van már évek óta, hogy a hazai
műértő elektronikus zenerajongók igényeit kiszolgálják, hónapról hónapra. Ezúttal a formabontó live előadásairól híressé vált angol Max Cooper-t hozzák el, hogy a hazai közönség is megtapasztalhassa a legújabb One Hundred Billion Sparks (Százmilliárd Szikra) albuma bemutatója apropóján, az elektronikus zene általa megálmodott és életre keltett szépségét. Az eseményt tovább színesítették a hazai erők Chriss Ronson, Yvel & Tristan, és Metha személyében. Tehát garantáltan egyedi, élményre számíthatott az, aki ellátogatott. Mi is így tettünk.

A bámulatos shownak a TEREM Budapest „hidegrázósra hangolt” Void hangfalakkal szerelt tere adott otthont. Megérkezvén Chriss Ronson precíz varázslattal a középtempós techno és house klasszikus vonalú mezsgyéjén lavírozva készítette elő a terepet Max Cooper érkezéséig.

Mire a közönség megtöltötte a küzdőteret addigra megérkezett Max Cooper is, aki egy kicsit megváratta az összegyűlteket, de végül beállt a pultba és elkezdte a szettjét.

Max Cooper live produkcióját nem csak egyedi zenéjével, hanem vizuális elemekkel egybeforrva prezentálta. Az egész előadása képzőművészet, a tudomány, és a zene egyedi és különleges találkozása volt, ahol az egészet egy közös egységgé formáló gondolat: a saját belső világunk megteremtése és megismerése vezérelt. A One Hundred Billion Sparks (Százmilliárd Szikra) egy audiovizuális történet volt, melyben fejezetről-fejezetre találhatta meg a zenéken keresztül mindenki önmagában azt a bizonyos érzést amit Max nagyon ügyesen elénk tárt különleges előadásával. Az első track amivel bekezdett a Hope volt, és valóban a reményt mint érzést, tökéletesen kifejezésre juttatta. Kezdetben, ennek szinte ritmus nélküli atmoszférikus utaztatásnak lehetünk részesei.

Később Max Cooper egyre inkább kibontakozó zenéjével és lenyűgöző vizuális elemekkel egybeforrva tökéletes összhangban kerítette hatalmába érzéseinket. Természetesen a legnagyobb extázist kiváltó momentumokat nyilván a pörgőssebb trackjei és remixei okozták, mint Vessels – Everyone is Falling (Max Cooper Remix), Max Cooper Feat. Patrice Baumel – Organa (Patrice Baumel „Balance” Remix), Nick Warren – Devil’s Elbow (Max Cooper Remix) melyek egyszerűen letarolták az embereket.

Egyszóval az utaztatás mellett ügyelt arra is, hogy zúzzon néha egy nagyot, igyekezett visszacsempészni a kőkemény techno hangzást a 90-es évekből, persze elképesztően maira formálva, programozva és kivitelezve. A szettje végén feltette a Madben – Tension (Slam Remix)-et amire mindenki szüntelenül taposott egészen addig, amíg jött végül a katarzis, a Reflex című track személyében, zárásként pedig szintén az új albumáról a Memories.

Következett az Yvel & Tristan páros, akik a melodikus és érzelemdús, egyszerre kifinomult és zúzós szettet pakoltak, amiből természetesen nem hiányoztak a kötelező darabok mint Super Flu – Doppt, vagy Hosh – 417.

A Yvel & Tristan után Metha a tőle már elvárható, és megszokott profizmussal zárta az estét, ami valószínűleg minden jelenlévő elektronikus zene fanatikusnak feledhetetlen, s örök emlék marad.

Ha tehetnénk, visszatekernénk az idő kerekét és újra elidőznénk, Max Cooper művészete által életrekeltett “audioorgazmust” okozó világba, hiszen zenéje tökéletes összhangban volt az életre keltett falakkal. Max Cooper egy nagyon egyedi és különc figurája az elektronikus zenei színtérnek, így hálásak lehetünk a WeAreCre8tion-nek, hogy elhozták nekünk, hogy érzelmeink által elmerüljünk vele az elektronikus zene varázslatos mélységébe. Véleményünk szerint ezen a bulin mindazzal a lelki töltettel, kreatív alkotó energiával, mondanivalóval és nyitottsággal találkozhattunk, ami manapság a DJ-k és live produkcióik tekintetében eléggé ritka. Hosszasan elnyújtott utazások, epikus építkezések, kiváló szelekció, egyszóval egy gyönyörű szép ívre felépített megismételhetetlen live szett, ezt ajándékozta nekünk Max Cooper és reméljük legközelebb is ellátogat hozzánk, hogy újra elvarázsoljon bennünket.