Az MDMA fogyasztók magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeznek?

- < 1 perces olvasmány
mdma érzelem intelligencia 
mdma érzelem intelligencia 

Egy új tanulmány látott napvilágot az angliai Psycho gyógyszerészeti és függőségekkel foglalkozó kutató központ jóvoltából, miszerint a rendszeres MDMA fogyasztók jelentősen empatikusabbak, mint a más kábszikkal élők.

Az elmúlt években számos kutató ért el áttörést az MDMA mentális egészségre gyakorolt jótékony hatásával kapcsolatban. A legújabb kísérletek kifejezetten arra irányultak, hogy megvizsgálják a rekreációs MDMA fogyasztás, alapvető szociális folyamatokra gyakorolt, hosszútávú hatását.

A tanulmányban 67 drogfogyasztó vett részt, amelyből 25, havi szinten fogyasztott MDMA-t, 19 valamilyen más kábítószert és 23, aki csak alkoholt. A kutatók minden résztvevő érzelmi és kognitív empátiáját vizsgálták és rájöttek, hogy az a 25 személy messze sokkal jobban teljesített, mint a többi.

Úgy tűnik, az MDMA használat segít érzelmileg tudatosan élni az életet, ellentétben olyan kábítószerekkel, mint a kokain, a kannabisz vagy a ketamin. Persze a mértékletesség, mint minden esetben itt sem elhanyagolható szempont!

Forrás: Technostation