Videón az eki evolúciója

- 2 perces olvasmány
mdma evolúció rave kultúra
mdma evolúció rave kultúra

Kijelenthetjük, hogy az eki fogyasztással járó rave kultúra és az ahhoz tartozó zenei irányzatok manapság hatalmas népszerűségnek örvendnek világszerte. Maga az ecstasy kultusz is annyira beitta magát a progresszívebb társadalmak kultúrájába, hogy már a bútoriparban is jelképes motívumnak számít és különböző művészeti alkotások ihletéül is szolgál, (vagy éppen alapanyagául). 

Ebből a 2 perces videóból kiderül az eki teljes történelme és a fogyasztáshoz köthető kultúra kialakulása is. Kevesen tudják, de magát az MDMA-t már 1912-ben szintetizálták, majd csak 1968-ban kezdett el kísérletezni vele egy amerikai kémikus, Alexander Shulgin. ‘76-ban saját magán is tesztelte az anyagot és feljegyezte az alapvető hatásokat, egy évre rá pedig illegalizálták az államokban a szert.

The Evolution of Ecstasy

E is for..

Zveřejnil(a) Mixmag dne Úterý 15. října 2019

1984-ben kapta a hírhedt ecstasy nevet és ezek után vált a neonfényekben pompázó rave és klubkultúra elengedhetetlen eszközévé. Népszerűségét növelte az akkoriban, a köztudatba berobbanó acid house műfaja és az olyan slágerek, mint a The Shamens, Ebeneezer Goode című száma. 

A mentális betegségek gyógyítására irányuló MDMA kutatásokat már a 90-es években megkezdték, melyek jelenleg is tartanak, és körülbelül 2021-re jósolnak kézzel fogható eredményeket. Közben 2010 óta a tabletták hatóanyag tartalma és tisztasága folyamatosan növekszik, ami fokozott odafigyelést és óvatosságot követel a fogyasztóktól.