A tudomány szerint létezik MDMA használat lejövő nélkül

- < 1 perces olvasmány
mdma tudomány kutatás 
mdma tudomány kutatás 

Egy új kutatás szerint a szerotonin hiány okozta depresszió és szorongás mellőzhető, sőt akár helyettesíthető „kellemes utóhatásokkal” is. Dr. Ben Sessa egy brit pszichiáter, addiktológus és a pszichedeliák kutatója, aki többek között MDMA-val, vagyis az eki hatóanyagával kezeli poszttraumás stresszben és alkoholizmusban szenvedő betegeit. 

Kutatásai bebizonyították, hogy a klinikai, vagyis vegytiszta MDMA megfelelő adagolása nem hogy nem okoz „lejövő állapotot”, de még kellemes utóhatásokat is eredményezhet. A kutatók megjegyezték, hogy a bíztató eredmények hatására folytatni fogják az ezzel kapcsolatos kutatásokat és egy placebo drogot is bevonnak, hogy biztosra menjenek. 

A tanulság az, ha ésszel csináljuk, nem kell napokig szenvednünk utána. Dr. Sessa vázolta is a megfelelő adagolás menetét, ami a hangulatunkra gyakorolt pozitív hatások mellett biztonságosabb is.

Tehát 125 mg-nál többet soha ne fogyasszunk (testsúlytól függően csak kevesebbet), és két óránként az előző adag fele ajánlott. 

Forrás: Vice, Mixmag